A legfőbb ügyészhez fordul az IKSZ egy kannabiszos újság miatt

A legfőbb ügyészhez fordul az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, hogy vizsgálja meg annak az újságnak a törvényességét, amelyben a kannabisz termesztéséhez adnak tanácsokat. Erről Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő és Törcsi Péter, az x! drogprevenciós munkacsoportjának vezetője beszélt pénteki sajtótájékoztatóján. Az IKSZ szerint a több helyen ingyenesen hozzáférhető lap kimeríti a bűnsegédi magatartás fogalmát, ennek megállapítását várják a legfőbb ügyésztől is.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a legfőbb ügyészhez fordul egy Budapesten, több helyen – kávézókban, szórakozóhelyeken – rendszeresen terjesztett újság miatt. Az ingyenes kiadványban kannabisz termesztéshez, illetve drogfogyasztáshoz adnak ugyanis tanácsokat. Rétvári Bence bemutatta a sajtótájékoztatón a szóban forgó lapot, külön kiemelte: az újság nyíltan vállalja, hogy a kábítószerek egy részét legalizálni kell.

A kereszténydemokrata politikus azt is megjegyezte, hogy miközben az újság segítséget nyújt az illegális anyagok terjesztéséhez, cinikusan elhatárolódik a szerkesztőség munkatársainak publicisztikáitól és a drogozáshoz segítséget nyújtó hirdetésektől.

Törcsi Péter szerint nemcsak büntetőjogi felelősség terheli a szerkesztőséget, hanem morális is. Azt várják a legfőbb ügyésztől, hogy megállapítsa: törvényellenes és nem terjeszthető egy ilyen kiadvány. A főügyészt pénteken levélben kérik az eset megvizsgálására.Sporthírek