A Legfőbb Ügyészség vizsgálatát kéri a Fidesz a kormányzati negyed építésével kapcsolatban

A Legfőbb Ügyészséghez fordul a Fidesz a kormányzati negyed építésével kapcsolatban. A legnagyobb ellenzéki párt ugyanis azt gyanítja, hogy a beruházás mögött Gyurcsány Ferenc és Szilvásy György egy újabb nagy ingatlanbiznisze áll.

Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője és Balsay István országgyűlési képviselő csürtörtöki sajtótájékoztatójukon azt mondták, hogy a balatonöszödi és a Szalay utcai ingatlanértékesítés után újabb “nagy buli” van a láthatáron, amelyben szerintük a korábbi ingatlanértékesítésekhez hasonlóan az állam jár majd rosszul és a Gyurcsány-Szilvásy páros, valamint a hozzájuk kapcsolódó emberek járnak majd jól.

Szilvásy György, Rákosi Ferenc, Görözdi György, Karlicz Anita azok az emberek, akiknek korábban Gyurcsány Ferenc cégéhez, az Altus-hoz is közük volt és valamilyen szempontból kapcsolódnak a tervezett kormányzati negyed kialakításához is. Ez az a “hálózat”, amely az állami beruházás nagy nyertese lehet az ellenzéki politikusok szerint. Cser-Palkovics András emlékeztetett arra, hogy a Fidesz korábban már kezdeményezte egy eseti bizottság felállítását, amely azt vizsgálta volna, hogy indokolt-e egy kormányzati negyed kialakítása és ugyanerre egy Állami számvevőszéki vizsgálatot is kezdeményeztek, a parlament kormánypárti többsége azonban nem szavazta ezt meg. “Ha nincs mit takargatni, járuljanak hozzá az ÁSZ-vizsgálathoz” – mondta Cser-Palkovics András, aki szerint most kaptak választ arra, hogy miért nem támogatta a koalíció a vizsgálat lefolytatását. Az ellenzéki politikusok a Legfőbb Ügyészséghez fordulnak, hogy folytassanak le egy tényfeltáró vizsgálatot! a negyed építésével kapcsolatban. Szerintük ugyanis ez a kötelességük ellenzéki képviselőként és a választók érdeke is ezt diktálja.