A Legfelsõbb Bíróságnak és az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak új szóvivõje van

Február 15-étõl Szûcs Péter televíziós-rádiós újságíró koordinálja a bírói szervezet kommunikációját – tudatta az Országos Igazságszolgáltatási Tanács közleménye hétfõn. Szóvivõi munkája mellett feladata lesz, hogy hatékonyabbá tegye a bíróságok egymás közötti, és sajtóbeli információáramlását, irányítsa a kommunikációs stratégia megalkotását és szerepet vállaljon az igazságszolgáltatás Interneten való hatékonyabb megjelenésében.

Szûcs Péter Miskolcon született 1971-ben, tanulmányait a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi, majd Állam- és Jogtudományi karán végezte. 1994-tõl dolgozik a médiában. Kezdetben reklámhang volt, késõbb tudósító, szerkesztõ-riporter és mûsorvezetõ lett a Magyar Rádió és a Magyar Televízió miskolci körzeti stúdióiban.

1999-tõl Budapesten dolgozik. Megfordult a Sláger Rádióban, hét éven át az Inforádió mûsorvezetõje, nyolc évig a Duna Televízió egyik munkatársa volt. Két évvel ezelõtt alapító fõszerkesztõ-helyettese volt a zoom.hu portálnak. Tavaly június óta ismét a Magyar Televízióban dolgozott, az Este felelõs szerkesztõjeként. A közéleti, politikai témák mellett az Inforádióban éveken át foglalkozott borkultúrával, mûkereskedelemmel, legutóbb egy pálinka szaklap újságírója is volt.