A legerősebb tűzoltók versenyeztek

Mezőkövesd – Szoros küzdelemben mérhették össze erejüket megyénk tűzoltói Mezőkövesden.

Tizenkét versenyző vett részt a megmérettetésen, amelyre megyénk öt tűzoltóparancsnokságáról neveztek tűzoltók. A versenyszámok olyan fokozott fizikai igénybevételnek tették ki a tűzoltókat, amelyekkel a beavatkozások során is találkozhatnak. A páros a rajthelyről indulva elfutott a „hordó pakolás” helyszínére, ott 2-2 db (50 kg) hordót átpakolt az 5 méter távolságra lévő 1,2 méter magas raklapra. Ezt követően fekvő gumiabroncs egyszeri átforgatása következett bójákon belül, majd 2-2 db ( 50 kg) hordót lepakolt az 5 méter távolságra lévő földön fekvő raklapra. A versenyszámokat kétszeri, háromszori, négyszeri gumiabroncs átforgatás követett, illetve a hordók le és felpakolása. Mindkét versenyző egymást segítve szabályos palack cserét hajtott végre, majd egy 70 kg súlyú sérültet szállítottak a kijelölt helyre és befutottak a célegyenesbe. Nehezítette a feladatokat, hogy a csapattagok csak együtt indulhattak tovább a következő állomáshoz.

Az erőpróba látványosan illeszti be a tűzoltók mindennapi munkáját a versenyszerűen mérhető keretek közé. A feladatokat a lehető leggyorsabban kellett teljesíteni a versenyzőnek, védőfelszerelésben.


Eredmények:

I. helyezett: Mezőkövesd HTP I. csapata: Farkas Lóránd tű. ftőrm., Czudar Richárd tű. zls.

II. helyezett: Szerencs HTP csapata: Ladinszki Levente tű. tzls., Gergely Roland tű. ftőrm.

III. helyezett: Mezőkövesd HTP II. csapata: Csörgő Gábor tű. ftőrm., Bodnár László tű. tőrm.
A második és harmadik helyezett páros időazonosság miatt plusz feladatot hajtott végre, így az döntötte el a helyezést, hogy melyik páros tudta 4 perc alatt többször átforgatni a gumiabroncsot.

IV. helyezett: Szendrő HTP csapata: Leskó István tű. ftőrm., Varga Gábor tű. őrm.

V. helyezett: Miskolc HTP csapata: Csáti Szabolcs tű. tőrm., Mészáros Dávidtű. őrm.