A leányfalui önkormányzatban tovább dolgozik a kizárt fideszes képviselő

Továbbra is tagja marad a leányfalui önkormányzatnak Cs. Kovács Gabriella képviselő, akit pénteken kizártak a Fideszből – mondta a Független Hírügynökségnek Leányfalu polgármestere. A képviselő sajtóhírek szerint különféle honlapokon antiszemita kijelentéseket tett. A polgármester szerint nincs olyan az önkormányzatban, aki hallott volna hasonló megnyilvánulást Cs. Kovács Gabriellától.

Kizárták pénteken a Fideszből a párt leányfalui önkormányzati képviselőjét, Cs. Kovács Gabriellát – közölte az ellenzéki párt pénteki közleményében. Arról azonban nem nyilatkoztak, mivel indokolják a kizárást.

A képviselő egy internetes portál szerint a világháló több fórumán is antiszemita kijelentéseket tett. Cs. Kovács Gabriella a gondola.hu-n elismerte, hogy ő kommentál Csonttollú néven különböző fórumokba. Állítólag azt írta például, hogy “a zsidóság tolvaj érdekeit éberen őrző ballib tolvajok, a rendőrség útján kívánják a magyarságot elnyomni, miközben ‘a héber rend éber őreinek’ morális állapota a béka feneke szintjét sem éri el”.

A kizárás hírére Nyíri Csaba, leányfalu polgármestere a Független Hírügynökségnek úgy reagált: mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Ő maga és a képviselők soha nem tapasztalták, hogy Cs. Kovács Gabriella rasszista vagy antiszemita kijelentéseket tett vagy írt – mondta. Hozzátette: természetesen elítélik, ha valaki fajra, nemre vagy vallási hovatartozásra tesz negatív kijelentéseket.

A leányfalui képviselőtestület júliusi ülésen szóba került, hogy a fideszes önkormányzati képviselőnő és Csonttollú valóban ugyanaz a személy-e – mondta el a polgármester. Cs. Kovács Gabriella akkor azt közölte: visszaéltek az e-mail címével, az idézetek nagy részét nem ő írta, vagy amit ő írt, azt szövegkörnyezetéből kiragadva használták fel.

Önkormányzati képviselőt – ha nem mond le – csak akkor lehet visszahívni, ha bíróságon ítélik el.