Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.14. 14:50

Felülbírálták a döntést, újra bugyog a víz!

<p>Nyíregyháza - Közkifolyók százait fagyasztják be – adtuk hírül nyáron a KM hasábjain. Ekkor ismerhették meg a nyíregyházi Agyag utcán élő idős házaspár, Kálmánchey János és felesége küzdelmét, amit a napi ivóvíz előteremtése jelent számukra.</p>

 A KM-nek júniusban sikerült kiharcolnia, hogy ne szűnjön meg a közeli Hunyadi utcán lévő közkút, így megoldódni látszottak a vezetékes víz híján lévő környékbeli családok gondjai.

Néhány hete azonban újra leszerelték a nyomókart a közkifolyóról, a legközelebbi működő matéria pedig mintegy másfél kilométerre található. Megkeresésünkre Kerülő Mihály művezető így nyilatkozott:

– A közkifolyók megszűntetésére a Városüzemeltetési Kht. tett javaslatot a közelmúltban, a Nyírségvíz Zrt. pedig végrehajtotta a feladatot. Ilyen esetekben természetesen felülbíráljuk, korrigáljuk a döntést. A lakossági visszajelzések, kérések halló fülekre találtak, mától újra üzemel a Hunyadi utcai közkifolyó!

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!