Helyi sport

2015.12.27. 17:47

PannErgy-MVLC: Akkor is belenéztek a lyukba, amikor nem igazán kellett volna

Miskolc - Most még pihennek a miskolci vízilabdázók, de vasárnap már kezdődik a munka.

Miskolc - Most még pihennek a miskolci vízilabdázók, de vasárnap már kezdődik a munka.

Az A csoport 5. helyén várja a január végi folytatást a PannErgy-MVLC OB I-es férfi vízilabdacsapata. A játékosok jelenleg szabadságukat töltik, de már nem sokáig.

– Vasárnap 11 órától már edzést tartok, este még egyet, aztán hétfőn, kedden és szerdán további kettőt-kettőt – mondta lapunknak dr. Sike József, a miskolciak vezetőedzője. – Szilveszterkor, december 31-én aztán ismét mehetnek családjaikhoz, szeretteikhez a játékosok, viszont január 4-én folytatjuk a munkát. Hogy miért van szükség erre a kemény menetre? Az én logikám szerint, amit megbeszéltem a srácokkal is, nem elég négy hét felkészülés a január végi folytatásra, ugyanis a helyzet mást követel. Ami az, hogy két héten belül három nagyon komoly meccsünk lesz, a BVSC ellen idegenben, majd a Szentes, valamint a Tatabánya ellen itthon, és ezeken a mérkőzéseken lesz arra is lehetőségünk, hogy akár a mennybe jussunk, ami lefordítva a négy közé kerülést jelenthetné. Ennél fogva nem engedhetjük meg magunknak a túl sok pihenőt, a nyáron is egy hosszú alapozást csináltunk, ami úgy érzem, a bajnokság elején meglepetést okozott mások számára, ezúttal is valami hasonlóban gondolkodunk.

A pontmennyiséggel nem

A miskolciak pillanatnyilag 10 pontot gyűjtöttek, az előttük lévő, még felsőházas tagságot érő BVSC 14-et, ugyanakkor a mögöttük lévő gárdák közül a Szentes 8, a Kaposvár 4, a Tatabánya pedig 3 egységen áll.

– Ha valaki az idény kezdete előtt kijelenti nekem, hogy kilenc meccset követően tíz pontunk lesz, elfogadtam volna – tette hozzá mindehhez dr. Sike József. – A pontmennyiséggel nem vagyok elégedetlen, hiszen egy igen erős csoportban vagyunk, viszont máshogyan kalkuláltam az eloszlást. Születtek nagyon szép eredményeink, győzelmek, ám éppen azt a vereséget volt nehéz feldolgozni, amit az újonc, általam tisztelt Tatabánya ellen szenvedtünk el idegenben. Az a találkozó a tanulópénz megfizetésének tipikus példája volt, hogy egy feljutó csapat miként képes előbb pozitív, aztán pedig negatív bravúrra. Olyan volt ez, mint amikor az ember tudja, hogy ne nézzen be egy lyukon, mert a másik oldalon puskával állnak és kilőhetik a szemét, de aztán mégiscsak benéz… Ugyanezzel a lendülettel, befektetéssel, amit idáig betettek a játékosok, de egy év rutinnal a hátunk mögött körülbelül 15 pontunk lenne, de mivel ez hiányzik, nem érdemeltük ki.

Az Egyesült Államokból

A PannErgy-MVLC-nél egy pólóssal több fog a medencébe szállni január 4-én, ugyanis csatlakozik a megye reprezentánsához az Egyesült Államokból hazatérő 24 esztendős, egri születésű Madaras Márkó.

– Márkó ugyanattól az egyetemtől érkezik hozzánk, mint amelyiktől Valics Bence jött – árulta el dr. Sike József. – Vele akkor is nyernénk, ha egy percre sem állna be, csupán a tréningeken venne részt, mert olyan a mentalitása, olyan a kisugárzása a többiek felé. Kapásoldali szélső, a befejezéseknél különösen jó, biztos, hogy az ember­előnyös szituációkban vele erősebbek leszünk. Ezen a poszton van még Petkovic és Hornyák is, ők, illetve Márkó teljesen különböző stílust képviselnek, ami lehetőséget nyújt nekünk arra, hogy forgassuk, variáljuk őket. Több a lehetőség, ezáltal jobban eloszlik a vízben töltött idő, aminek köszönhetően mind a hárman agresszívebbek, lobbanékonyabbak lehetnek. Márkó végigviszi velünk a tavaszt, annak, hogy ezáltal bővül a létszámunk, örülök, egy edzőnek kellemes feladat az, ha sok emberrel számolhat, akiknek meg kell küzdeniük a keretbe kerülésért is.


A tények: Madaras Márkóról

1991. július 8-án született Egerben, a helyi korosztályos csapatokban vízilabdázott. 2010. április 17-én, az OB I alapszakaszának utolsó fordulójában mutatkozott be az első osztályban, három gólt lőtt a 15-9-es egri győzelemmel végződött meccsen az OSC-nek. Ez volt élete első és mind ez idáig utolsó élvonalbeli mérkőzése. A 2010/2011-es évadban az OB I/B-s EKF-EgerFood-Imola pólósa. Az elmúlt években a Pepperdine Egyetemre (Los Angeles mellett, Malibun) járt és itt is játszott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!