A lakók tiltakozása miatt új nevet kap a Trump Palota nevű manhattani épület

Washington – A lakók tiltakozása miatt új nevet kap a Trump Palota nevet viselő épület New York Manhattan városrészében.

Az ott lakók még októberben, az elnökválasztási kampány hajrájában petícióban követelték a név eltávolítását, és a toronyház homlokzatáról szerdán le is szerelték.

Amerikai sajtóhírek szerint még két további toronyházról kerülhet le Donald Trump múlt héten megválasztott elnök neve.

A szóban forgó épületeket ezután azokról az utcákról fogják elnevezni, ahol állnak.

Donald Trump az Egyesült Államok egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztője. Sok épületre rátették a nevét is, és ezek közül jó néhányon – miután Trump eladta őket – az új tulajdonos is rajta hagyta a feliratot. A választási kampányban azonban néhányan azzal akarták kifejezni, hogy nem értenek egyet Trump politikájával és kijelentéseivel, hogy kezdeményezték a lakóházuk homlokzatán lévő felirat eltávolítását.

Trump vállalata közleményben reagált s leszögezte: közös megegyezéssel történik a névcsere, s tulajdonképpen egy jóval korábbi megállapodás végrehajtásáról van szó.

Nem ez az első eset, hogy Donald Trump politikai szerepvállalása érintette a Trump márkanévvel forgalmazott termékeket. Bojkottot szerveztek például egyes áruházláncolatok ellen, amelyek Ivanka Trump tervezte ruhákat és divatcikkeket árulnak, sajtóhírek szerint néhány Trump-szállodában csökkent a forgalom, s például még májusban az amerikai születésű, de mexikói származású baseball-sztár, Adrian González is elutasította, hogy az egyik Trump-hotelben szálljon meg, amikor csapata, a Los Angeles Dodgers Chicagóban játszott.

– Járai Judit, MTI –