A lakáspolitika módosítását javasolja az MSZP

A „fideszes debreceni lakáspolitika” módosításait javasolja az MSZP . Ezt Oláh Lajos, a párt megyei elnöke jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján.

Azt is részletezte, hogy azok, akik egy összegben, 90 napon belül képesek fizetni bérlakásukért, a forgalmi érték 65 százalékáért vehetik meg azt. – Miközben azok a családok, amelyek erre nem képesek és részletre vásárolnak, 99 százalékos áron válhatnak tulajdonosokká. Oláh és az MSZP ezért azt javasolta, a debreceni közgyűlés készítsen új előterjesztést, hogy azon családok is kedvezményes, 80 százalékos áron juthassanak hozzá lakásukhoz, amelyek nem képesek egy összegben több millió forintot kifizetni.

Papp László, a debreceni közgyűlés Fidesz-MDF frakciójának vezetője erre úgy reagált: a közgyűlés rendelete szerint a 65 százalékos kedvezményben részesülők kedvezményes banki konstrukció lehetőségével, ezáltal pedig kedvezőbb havi törlesztőrészletfizetéssel élhetnek. Ha viszont az önkormányzat lehetővé tenné a 80 százalékos vételárat, akkor kedvezőtlenebb fizetési kondíciót, azaz magasabb kamatot tudna csak megállapítani.