A ládák már elkészültek, pár nap még, és start!

Akt.:
A ládák már elkészültek, pár nap még, és start!
A ládák már elkészültek, pár nap még, és start! - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Van önnek otthon fölösleges élelmiszere? Kidobná? Segítsen inkább vele, adja a rászorulóknak!

Nem kis fába vágtuk a fejszénket, amikor elindítottuk az élelmiszeradomány-ládás akciónkat. Mégis teli vagyunk bizakodással: ha másutt (az ország 11 másik városában, s külföldön is több helyen) jól megy, márpedig csupa kedvező tapasztalatról értesültünk, itt, Miskolcon miért ne sikerülne?!

Több olvasónk jelezte: már alig várja, hogy megjelöljük a helyszíneket, ahová rendszeresen betehetik a rászorulóknak szánt ennivalókat.

Alig várják!

Az akciót, lapunk kezdeményezésére koordináló Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetének igazgatója elmondta: a feliratokkal együtt mintegy 20 ezer forintba került egy-egy láda. Elsőként úgy gondolták, hármat helyeznek ki, egyet a most felújított, Búza téri görögkatolikus templom parkolójában, egyet a Szimbiózis Alapítvány Batyu-Téka étterménél (Arany János utca 4.), egyet pedig a Vöröskereszt Győri kapu 123. szám alatti székházánál. Időközben azonban jelentkezett az MSZP miskolci elnöke, Simon Gábor, s felvetette, hogy a Corvin Ottó utca 9. szám alatti székházuknál is szívesen fogadnának egy ládát, amelyben rendszeresen helyeznének el tartós élelmiszereket.

A takaros faládákra, vagy inkább szekrénykékre ottjártunkkor, pénteken már az utolsó lazúrréteget kenték, s elkészültek a hozzájuk tartozó feliratok is. Ha semmi nem jön közbe, kedden már gyűlhetnek is bennük a rászorulóknak szánt tartós élelmiszerek (például liszt, cukor, konzervek), kenyerek, péksütemények. A szekrénykéket naponta takarítják, s átválogatják az esetleg bennük maradt adományokat.

ÉM-SzK


A feliratok

  • Enni adok – enni kapok
  • Ide helyezheti a rászorulóknak szánt ételcsomagot
  • A szekrényt naponta tisztítjuk!
  • Kérjük, hogy az ételt ne itt az utcán fogyassza el, hanem vigye magával!
  • Akinek szüksége van rá, innen elviheti!
  • Kéjük, hogy nem romlandó, kis ételcsomagot készítsen!
  • Kérjük, ne okozzon kárt benne!
  • Segítsen megóvni a tisztaságot!

Szervező: Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete
hirdetés


hirdet�s