A kúszósül és a mosómedve is éjszaka ebédel

Kecskecsemege
Kecskecsemege - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Élményekben nem volt hiány Miskolcon sem a pénteki Állatkertek Éjszakáján.

Mit csinálnak az állatok sötétedés után? Nyugovóra térnek, vagy épp ellenkezőleg, akkor élednek csak fel igazán? Éhesek lesznek, vagy inkább játszani szeretnének? És szerethetőek azok a hüllők és rovarok, amelyektől sokan félnek?

Mindezt megtudhatták mindazok, akik tegnap este és éjszaka kilátogattak a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba, az Állatkertek Éjszakája programjaira.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Hatodik alkalommal rendezték meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várták.

Hüllők, rovarok

Tegnap este a miskolci állatkert látogatói testközelből ismerkedhetnek meg a „nemszeretem” állatokkal, azaz a hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal, amelyekkel szemben sokan fenntartással viseltetnek, sőt egyesek félnek is tőlük. A testközeli ismerkedés azonban lehetővé tette, hogy legyőzzék félelmüket, megismerjék ezen állatok értékeit, és akár meg is szeressék őket.

Tigrisek, medvék

Az élő szóval kísért látványetetések során elsősorban az éjjel aktív állatok természetes viselkedését lehetett megfigyelni, mint például a tigrisekét, a leopárdokét, a medvékét, a kúszósülökét, de a mosómedvékét is. Ezek az állatfajok ugyanis az állatkertben sötétedés után mutatják meg valódi, természetes viselkedésüket. Az izgalmakat növelve fáklyákkal kivilágított utakon sétálhattak a látogatók az egyedülálló erdei környezetben, ahol ezen az estén tűzzsonglőrök is gondoskodtak a kalandokban bővelkedő éjszakáról.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

A miskolci állatkert tegnap éjjel 11 óráig volt nyitva az állatok éjszakai életére kíváncsi közönség előtt. Az MVK Zrt. az idén „ÉjszakáZOO” autóbuszjáratokat biztosított a miskolci állatkert látogatói számára.

– ÉM-HE –