A kulcsemberek dönthetnek a mezőkövesdi évbúcsúztatón

Akt.:
Skaliczki László vezetőedző sikert vár csapatától
Skaliczki László vezetőedző sikert vár csapatától - © Fotó: ÉM-ARCHÍVUM
Mezőkövesd – Szerda este hazai környezetben Magyar Kupa-­mérkőzést vív a Mezőkövesdi KC csapata.

A matyóvárosiak a legjobb négy, plusz kettő közé jutásért küzdenek. Ellenfelük a Ceglédi KKSE gárdája, a mérkőzést 18 órakor kezdik a városi sportcsarnokban.

Kozmetikázni akarnak

– Az NB I-es bajnokságban sokkal kellemesebb helyzetben van a Pest megyei alakulat, mint mi – közölte Skaliczki László, az MKC vezetőedzője. – Ez azonban semmit nem jelent, ebből nem lehet kiindulni, arra való tekintettel különösen nem, hogy kupameccsről van szó és egy összecsapás dönt a továbbjutó „személyéről”. Mi rossz passzban vagyunk, most azonban lehetőségünk van a kozmetikázásra és arra, hogy szépen zárjuk az esztendőt. Konkrét célt ugyan nem határoztunk meg, de azt mondtuk, hogy addig kell menetelnünk, ameddig csak tudunk. Ennek jegyében üstökön kell ragadnunk a szerencsénket: hiszünk abban, hogy ezt a kört is sikerrel vesszük. Itthon esélyesek vagyunk, az most igazán nem számít, hogy nekünk csak 8, a Ceglédnek pedig 13 pontja van a bajnokságban.

A kulcsembereken múlik

A szakmai kérdéseket is górcső alá vettük a trénerrel, aki így folytatta gondolatait: – A bajnokságban sorozatterhelés alatt voltunk, most jön egy kupafellépés. Meg kell oldanunk a feladatunkat a jó Cegléddel szemben, s ez csak úgy lehetséges, ha kulcs­embereink kitesznek magukért. Ugyanez igaz riválisunkra is, így a pillanatnyi forma dönt majd – remélem, hogy a mi javunkra.

Az összecsapást követően – akár továbbjutnak a kövesdiek, akár nem – szabadságot kapnak a csapat tagjai, s a szünet január elejéig tart majd.

– Két és fél hét jut a regenerálódásra – közölte Skaliczki László mesteredző. – Az ünnepeket mindenki családja, vagy szerettei körében tölti, persze elvárásokat is megfogalmaztam a fiúkkal szemben. A holtidőben fontos, hogy mindenki tartsa a súlyát, állapotának függvényében dolgozzon, például konditeremben, vagy fusson, kerékpározzon. Hangsúlyozom, hogy profi sportolókról van szó, így valamennyien saját maguktól is tudják, mit kell tenniük, mi a dolguk.

– Kolodzey Tamás –


Csak Trivkovic

A Mezőkövesdi KC keretének tagjai közül Trivkovic bajlódik lábsérüléssel, de valószínűleg a csapat rendelkezésére állhat. A többiek a „fedélzeten” vannak és bizonyítani akarják rátermettségüketTovábbi hírek a Sport kategóriából