A kritikusok elájultak a Star Wars VII-től

Akt.:
Budapest, 2015. december 18. Egy néző várakozik a Csillagok háborúja - Az ébredő Erő (Star Wars - The Force Awakens) című film bemutatója előtt a fővárosi Aréna Pláza IMAX mozijában 2015. december 18-án.
Budapest, 2015. december 18. Egy néző várakozik a Csillagok háborúja - Az ébredő Erő (Star Wars - The Force Awakens) című film bemutatója előtt a fővárosi Aréna Pláza IMAX mozijában 2015. december 18-án. - © MTI Fotó: Balogh Zoltán
Miskolc – Sok évi várakozás után pénteken a hazai mozikban is debütál a Star Wars VII. A film az eddigi kritikák alapján igen jónak ígérkezik, nem véletlen a RottenTomatoes kritikaösszesítő-portál 95 százalékos értékelése. A külföldi kritikusok nem fukarkodtak a jelzőkben.

Lindsey Bahr, Associates Press: „Szinte szüntelen akció és humor, ami akkor üt be igazán, amikor feltűnik Han Solo. Ami az új karaktereket illeti, Daisy Rey-e egy álom. Ő a mi Luke-unk, és sokkal lazább, mint elődje valaha volt”.

Todd McCarthy, The Hollwood Reporter: „Az ébredő Erő olyan módon lehel új életet a franchsie-ba, hogy egyszerre támasztotta fel a régi „örömöket”, és jelölt ki új, ígéretes utakat”.

Andrew O’Hehir, Salon: „Az ébredő Erő inkább remake-je, vagy mashupja az első két Star Wars-filmnek, mint folytatása”.

Peter Howell, Toronto Star: „Az ébredő Erő az a Star Wars-film, amire a rajongók hosszú évek óta vártak”.

Alynda Wheat, PEOPLE: „Ha Hamill, Fisher és Ford látványa mozivásznon nem hozza vissza a csodás emlékeket, jobb, ha megvizsgálod a pulzusod”.

Richard Lawson, Vanity Fair: „Olyan könnyen lehetett volna belőle egy katyvasz, szinte végtelen számú ponton lehetett volna elhibázni, mégsem így történt”.

Mike Ryan, Uproxx: „Olyan, mintha ez lenne az első Star Wars film 1983 óta”.

Matt Singer, ScreenCrush: „Bár a Star Wars mindig is múltról szólt, Az ébredő Erő akkor legjobb, amikor a jövő felé mutat”.

ÉM


Teszt: Tudd meg, melyik Star Wars karakter vagy!

Használd az erőt, hogy kideríts, ki vagy!

Kvíz: Felismered a 63 Csillagok háborúja karaktert?

Star Wars fanatikusok, ide gyűljetek! Most kiderül, hogy valóban annyira ismered-e a messzi-messzi galaxist, mint gondolod. Az erő legyen veled!

Videó: Az összes Star Wars forgatási baki

Gondoltad volna, hogy az egyik AT-AT kigyulladt a felvétel alatt? Amikor beszaladt valaki a poroltóval látszik, hogy csak a derekáig ér a filmben hatalmasnak tűnő lépegető.