A Kritikus Tömeggel zártak

Akt.:
Hétfőn kora este a Critical Mass-szal, azaz kerékpáros felvonulással ért véget az idei Európai Mobilitási Hét Miskolcon.
Hétfőn kora este a Critical Mass-szal, azaz kerékpáros felvonulással ért véget az idei Európai Mobilitási Hét Miskolcon. - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Színes volt Miskolcon az idei Európai Mobilitás Hét, amely hétfőn este ért véget.

Egy hete az úgynevezett eljutási versennyel kezdődött, és hétfőn az Autómentes Nappal és a Kritikus Tömeggel (Critical Mass), vagyis a kerékpáros felvonulással ért véget az Európai Mobilitás Hét miskolci programja. A miskolciakat a hagyományoknak megfelelően idén is érdekes programokkal várták a belvárosi helyszíneken. Az MVK Zrt. például nosztalgiajáratokat közlekedtetett hétfőn, de volt buszhúzó verseny is.

A „Miskolci Nők a Bicajon” szervezői ugyanakkor a hölgyeket és családtagjaikat várták kerékpározásra, s ennek kapcsán igyekeztek felhívni a figyelmet a városban a kerékpáros-barát fejlesztésekre. A jelentkezők délután 5 óráig karikázhattak a Belvárosi Liget, Ady-híd, sétálóutca körül.

Az MVK Zrt. hétfőn – a szokásokhoz híven – ingyenes utazási lehetőséget biztosított járművein az érvényes személygépjármű forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára. A közlekedési vállalat az Autómentes Napon veterán és nosztalgiajáratokat is indított, az érdeklődők az Ikarus 31-es és 620-as autóbuszokat vehették igénybe. Az Erzsébet téren pedig bemutatott egy CNG, sűrített földgázzal működő autóbuszt is.

Este fél 6-kor pedig tradicionálisan elindult a sportcsarnok elől a 18. Miskolci Critical Mass. A hűvösebbre fordult időjárás ellenére az eseményen szépszámú bringás vett részt.

ÉM