A közvilágítás korszerűsítése Cigándon

Cigánd – Hamarosan megkezdődnek a közvilágítás korszerűsítésével kapcsolatos munkálatok Cigándon, a település önkormányzata a Széchenyi 2020 – Környezeti és Energia Operatív Program keretében benyújtott pályázattal közel 46 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A projekt során Cigánd közvilágítási hálózatának korszerűsítése valósul meg. A köz- és térvilágítás az önkormányzat illetékességi területén élők, az átmenetileg itt tartózkodók, a városon áthaladó járművek utasai, illetve a kerékpározók és a gyalogosok életkörülményeit jelentősen befolyásolják. Ez az a terület, ahol keresztezi egymást a gépjármű- és a gyalogosforgalom, ezért a megfelelő közvilágítás biztosítása nélkül elkerülhetetlen a biztonságos közúti közlekedés, a közbiztonság, amelynek minősége alapvetően befolyásolja az itt élők és az itt áthaladók közérzetét.

A beruházás eredményeképpen az érintett közvilágítási hálózat felvett teljesítménye közel a felére csökken, ami több millió forintos megtakarítást jelent az önkormányzat számára.

ÉM
hirdetés


hirdet�s