A közút szerint nincs balesetveszély Sajóládon

Leromlott a híd állapota
Leromlott a híd állapota - © Fotó: Kozma István
Sajólád, Sajópetri – A hídon jelenleg 20 tonna a megengedett legnagyobb össztömeg.

Olvasónk több fényképfelvételt is küldött a Sajólád és Sajópetri között álló hídról, ami láthatóan nincs éppen jó állapotban. A fotókat elküldtük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának (majd mi is jártunk ott), ők a következőket válaszolták kérdésünkre.

– A sajóládi Sajó-híd állapota a Magyar Közút Nonprofit Zrt. előtt is ismeretes. Leromlott állapota miatt már több évvel ezelőtt terv készült az átépítésére – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Marcin Bencze kommunikációs osztályvezető. – Sajnos a tervezést követően nem állt és jelenleg sem áll rendelkezésre a kivitelezéshez szükséges anyagi forrás, így az átépítés elhúzódik.


Fotók: Kozma István


A hidat az általánosan előírt fél év helyett negyedévenként ellenőrzik szakembereink. Ezenkívül éves hídmérnöki vizsgálatot is végeznek munkatársaink rajta. Megtudtuk azt is, hogy a hídon jelenleg a 20 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti járművek közlekedését korlátozzák.

A súlykorlátozás betartásával lassítható a híd állagromlása, ezért kérjük a közlekedők figyelmét a korlátozás betartására. A hídon való közlekedés nem balesetveszélyes.

– ÉM-JLI –
hirdetés


hirdet�s