A Köztisztviselők Napját ünnepelték Putnokon

By Tamás István
A Köztisztviselők Napját ünnepelték Putnokon
Putnok – A városháza dísztermében tartották meg a Köztisztviselők Napját a gömöri kisvárosban, Putnokon.

A köztisztviselők ünnepségén, dr. Tanner János címzetes főjegyző értékelte az elmúlt időszakot, majd  beszédében kiemelten szólt arról az önzetlen munkavégzésről, amit teljesítményükkel produkáltak a szférában dolgozók. A település jegyzője kérdésünkre elmondta, hogy a putnoki polgármesteri hivatal a gazdasági nehézségek ellenére jól és színvonalasan működik, valamint a helyi ügyintézés mellett jól látja el a Putnokhoz tartozó települések igényeit is. A mindennapi munkavégzés megköveteli az ügyfelek iránt tanúsított türelmet, a lelkiismeretességet, valamint a pontos odafigyelést, a megértést az ügyfelekkel szemben. Ezért mindenképpen köszönet jár az itt dolgozóknak.

Ezt követően Tamás Barnabás polgármester, országgyűlési képviselő köszönte meg a köztisztviselők munkáját, majd Köztisztviselő díjat adományozott  Dobák Miklósnénak, aki az okmányiroda előadójaként dolgozik. 
A köztisztviselők napját 1997 óta ünneplik Magyarországon. 1992-ben lépett életbe a köztisztviselői törvény. Július 1-je 2001 óta munkaszüneti nap a köztisztviselők számára, ezért a hivatalok – a minisztériumok, közigazgatási intézmények, megyei önkormányzati, polgármesteri hivatalok, okmányirodák, valamint más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények nincsenek nyitva, esetenként, igény szerint ügyeletet tartanak.

– Tamás István –