A közösségi közlekedést választók nyertek a kerékpárosok és az autósok elött

Idén is a közösségi, pontosabban a kötöttpályás közlekedést választók nyertek a kerékpárosok és az autósok elött az Európai Mobilitási Hét csütörtöki nyitó eseményén – derül ki a MÁV Zrt. közleményéből. Az eljutási versenyen a 3 csapat Budapest legkeletibb végéből, a XVII. kerületből indult a Belvárosba, a Főpolgármesteri Hivatalhoz. Az első csapat az lett, amelyik vasúttal, majd a keleti pályaudvartól metróval közelítette meg a célt. A MÁV felhívja a figyelmet: a kötöttpályás közlekedés nemcsak gyors, hanem környezetkímélő és kisebb zajjal is jár.

Az eljutási verseny kötöttpályás csapatában ott volt Szarvas Ferenc a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Lóczi Csaba, a MÁV-START Zrt. megbízott üzleti vezérigazgató-helyettese. A csapat csütörtökön 7 óra 20-kor indult és 50 perc alatt ért a Főpolgármesteri Hivatalhoz. Másodikként a kerékpárosok, harmadikként pedig az autósok értek be.

Az Európai Mobilitási Hét célja, hogy a vasúti közlekedést népszerűsítse, valamint bemutassa, hogy milyen járművel érdemes az agglomeráció és a belváros között a mindennapok során közlekedni – áll a közleményben.
hirdetés


hirdet�s