A közösségek is akcióba lendültek

Akt.:
Egy tál virágcsemete
Egy tál virágcsemete
Miskolc – Helyi amatőr zenekarok is bemutatkozhattak az Avasi Akciónapon, pénteken.

Zöldesítés, virágültetés, kézműves foglalkozások, ruha cserebere, koncertek várták azokat, akik pénteken ellátogattak az Avasi Akciónapra.

A programot 2010 óta minden évben megrendezi a Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület, az idei rendezvény érdekessége azonban az volt, hogy most már inkább a helyi közösségek szervezték a programokat. Ami azt jelenti, hogy mára elkezdtek működni ezek a kis klubok, csoportok.

Az Avasi Közösségi Kávézót másfél éve hozta létre az egyesület azzal a céllal, hogy a helyi közösségeknek, kezdeményezéseknek helyet adjon. Jelenleg több mint fél tucat csoport használja a kávézót, és ők voltak azok is, akik az akciónap programjait megszervezték, összeállították. Mindezt Sélley Andrea, az egyesület vezetője mondta el lapunknak.

Cserebere

A péntek délelőttre meghirdetett zöldesítés célja az volt, hogy a kávézó környékét beültessék növényekkel. A későbbiekben ugyanis teraszt szeretnének a klubhelyiség elé, éppen ezért az egyik nagy bevásárlóközpont nyereményjátékán is indultak.

Az akciónap keretében cserebere programot is tartottak, amelynek lényege: a betérő hozott egy használt ruhát, cserébe pedig vihetett egyet. Ilyet nem először rendeztek a kávézóban, de a nagy sikerre való tekintettel nem is utoljára – tudtuk meg.

Az akciónap végén a helyi amatőr zenekarok is bemutatkozhattak a közönségnek.

ÉM-NSZR