A közösség építése is nagyon lényeges tényező

A tállyaiak (fehérben) tavasszal lehet, hogy már hazatérnek
A tállyaiak (fehérben) tavasszal lehet, hogy már hazatérnek - © Fotó: ÉM-archívum
Tállya – A 10. helyen fejezte be az őszi szezont a Tállya KSE NB III-as focicsapata.

A hegyaljaiak azzal a szándékkal vágtak neki a 2018/2019-es pontvadászatnak a Keleti csoportban, hogy a továbbiakban is tagjai legyenek a harmadosztályú mezőnynek. Ezen az úton jól haladnak.

– Valóban ez volt és jelenleg is ez az elsődleges szempont – közölte Uray Attila, a Tállya KSE vezetőedzője. – Az előző évadban, kiélezett küzdelemben, csak a záró fordulóban szerzett 3 pont döntötte el a sorsunkat, azt, hogy az NB III-ban maradunk, itt folytatjuk. Éppen ezért most azt határoztuk el, hogy minél hamarabb érjük el azt a pontmennyiséget, amely a biztos bennmaradáshoz szükséges, ne kelljen izgulni a szezon utolsó másodpercéig.

Megtartott masszivitás

Megkérdeztük azt a szakvezetőtől, hogy a maguk számításai alapján hány ponttal érhető el a cél?

– Szerintünk minimum 32 pontot be kell gyűjteni, ennyi mindenképpen szükséges, de nyilván azon leszünk, hogy ezt is túlszárnyaljuk – tette hozzá Uray Attila. – Még annyiban visszatérnék a korábbi gondolatmenetre, arra, hogy ne idegeskedjünk a végéig: úgy ítéljük meg, az ősszel jól haladtunk az elképzelt úton, a tervet megvalósítottuk, hiszen pillanatnyilag van 22 pontunk, és 6 győzelmünk. Tavaly 29 ponttal, illetve 7 sikerrel értük el az osztályhosszabbítást. Ezenkívül úgy látjuk, egy jó második fél évvel akár bekerülhetünk az első hatba, nyolcba, ami már kiemelkedő teljesítmény lenne.

A szakvezető beszélt a játékról, hogy mégis miben tartanak előrébb, mint hónapokkal ezelőtt.

– Előzőleg az volt a koncepció, hogy az ellenfél gólszerzési lehetőségeit minimalizáljuk, s aztán végig meccsben maradva pontot, vagy netán pontokat szerezzünk – árulta el Uray Attila. – Most viszont több meccsen is mi léptünk fel támadólag, birtokoltuk a labdát, ugyanakkor a masszív védekezést megtartottuk.

Sebesség, magasság

A nyári holtszezonban volt néhány változás a tállyaiak keretében, amivel kapcsolatban így nyilatkozott Uray Attila.

– A kezdő tizenegyet tekintve az ősszel egy új játékos tudta stabilan bebiztosítani magának a helyet, vagyis gyakorlatilag ugyanazok játszanak, akik a múlt szezonban – vázolta mindezt a helyaljaiak trénere. – Az előrelépés záloga, hogy jobbak vagyunk szervezettségben, fizikumban, illetőleg dinamikában. Van hiányposztunk, a szerint próbálunk meg maximum két-három embert leigazolni a télen, hogy az adott játékosokban meg legyen a sebesség, illetőleg a magasság. Elsősorban fiatalok között keresgélünk. Szűkösek a lehetőségek, ezért a keretlétszám nem bővülhet, és a változás csak minőségi lehet. Csakis olyan jöhet hozzánk, aki tud nekünk segíteni, aki a közös munka hatására eléri a kívánt szintet a felkészülési szakaszban. Mivel kialakult egy jó közösség, az átigazolásnál az is számít, hogy ki az, aki ezt építheti, és nem bomlaszthatja. Az előzőleg érkezettek közül egyelőre a center, Belényesi Miklós az, aki nem nálunk fogja folytatni a pályafutását.

A beszélgetés során az is szóba került, hogy a tállyaiak – pályájuk rekonstrukciója miatt – egy ideje a hazai meccseiket is idegenben vívják, jelenleg Ibrányban.

– Bízunk abban, hogy a létesítményünk rövidesen elkészül, s még ha nem is az első fordulókban, de tavasszal hazatérhetünk – ütött meg bizakodó hangot Uray Attila. – Ez egyértelműen hátrány volt a számunkra, sokat kellett utazni, ami rengeteget kivett a játékosokból. Ugyanakkor természetesen köszönjük az ibrányiaknak az eddigi segítséget, a partnerséget, hogy befogadtak bennünket és biztosítják a feltételeket. Köszönöm az éves munkáját a klubvezetésnek, a helyi önkormányzatnak, illetve a szurkolóknak a támogatást, akik Ibrányba is eljöttek velünk.

A Tállya KSE a tavaszi felkészülést január 14-én kezdi el, Abaújszántón, a műfüves pályán.

ÉM-MI


Gólszerzők:

6 gólos: Lippai Ákos
4 gólos: Ondó János
3 gólos: Mihálszki Csaba
2 gólos: Bocsi Patrik, Nyitrai Dávid
1 gólos: Kovács Filip, Németh Béla, Németh Dénes, Turcsik Tamás
Öngól: Répási Gergő (Cigánd)


Sajóbábonyi VSE vs. Gyöngyösi AK
Miskolc - A labdarúgó NB III Keleti csoportjának 11. fordulóját játszották vasárnap. Megyénk csapatainak eredményei. Cigánd SE – Eger SE 0-1 (0-1) Cigánd, 150 néző. V.: Takács. Cigánd SE: Gazsi – Répási, Kovács, Molnár (Sánta), Baksa, Zanko, Varga, Horváth (Jóni), Fodor, Bokros, Timkó (Kis). Ed...

Miskolc - A labdarúgó NB III Keleti csoportjának 3. fordulójában megyei meccset is rendeztek szombaton. Cigánd SE – Sajóbábonyi VSE 3-1 (1-0) Cigánd, 200 néző. V.: Szigetvári. Cigánd SE: Hrabina – Répási, Kovács G., Molnár L. (Fehér), Baksa (Horváth A.), Zanko, Engel, Kis, Varga, Jóni (Timkó), ...