A közös lehetőségekről tárgyaltak

A következő találkozón háromoldalú megállapodást kötnek, a megyei önkormányzat, az olasz kamara és az Iparosok Országos Szövetsége részvételével.

Ez volt az első lépés, melyet még több, konkrét terveket is tartalmazó követ majd – foglalta össze Fülöp István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei közgyűlés elnöke azt a megbeszélést, melyen a megyei önkormányzat, az Iparosok Országos Szövetsége és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara képviselői az együttműködés területeiről egyeztettek.

A csütörtökön délután a Megyeházán tartott sajtótájékoztatón az elnök kiemelte: tájékoztatták a vendégeket a megye adottságairól, s azokról a lehetőségekről, melyek többek között az infrastruktúra, a mezőgazdaság vagy a Záhony-projekt terén az együttműködés színterei lehetnek. Alessandro Stricca, a kamara elnöke elmondta: Magyarország európai uniós tagsága számos új lehetőséget nyit meg, de az 5. korridor is segítheti az együttműködés kialakítását.

A részt vevők abban állapodtak meg, hogy a következő találkozón háromoldalú megállapodást kötnek, a megyei önkormányzat, az olasz kamara és az Iparosok Országos Szövetsége részvételével.

– Galambos Béla -