A közönség ízvilágára bízták rá a döntést Tállyán

A Szalóczi és a Kardos pincészetek képviselői, középen Domján Emese borszakértő
A Szalóczi és a Kardos pincészetek képviselői, középen Domján Emese borszakértő - © Fotó: SFL
Tállya – A Tállyáért Egyesület második alkalommal tartotta meg a tokaj-hegyaljai településen a Barbecue (BBQ) Fesztivált.

A rendezvény keretén belül borok megmérettetésére is sor került az országra kiterjedő, Egerben indult Magyar Bor Ünnepe elnevezésű programsorozat kapcsán.

Tíz tételből

Marton Rebeka, a Tállyáért Egyesület alelnöke és Domján Emese borszakértő arról adott tájékoztatást, hogy a verseny a furmintokra fókuszált a Tokaji Történelmi Borvidéken, ám szakemberek csak részben ítélkeztek, a nevezésre beérkezett nedűk közül ők választották ki azt a tíz tételt, amelyeket azután már a borkedvelő, amatőr közönség ízvilágára bíztak. A kóstolók nem tudhatták, mely pincészetek borait tartalmazzák a fekete zsákocskákba rejtett palackok, nem láthatták a címkéket, évjáratokat, de még a dugókat sem. Egy dolguk volt csupán, eldönteni azt, hogy melyik bor a legízletesebb számukra. Az eredményt szombaton este, gasztronómiában jártas, televíziós személyiségek jelenlétében hirdették ki, és mint az kiderült, a Közönségdíjat – azonos szavazati eredmény alapján – a Szalóczi Pincészet és a Kardos Pincészet tudhatja magáénak.

ÉM-SFL


Balról: Trimáj Renáta, Gyenes Lajos, Séra Attila, Czető Jánosné és Sári Gyula présel
Pácin - Új hagyományt teremtettek a bodrogközi településen, Pácinban. Ha valaki meghallja azt a szót, Bodrogköz, akkor nemhogy elsőre, de sokadikra sem az ugrik be, hogy ja, az a nagyon híres borvidék. Az is van arrafelé, csak éppen a Bodrog másik oldalán és Tokaj-Hegyaljának hívják. A Bodrogköz ...

Pataky Sándor Ákos a borospincében
Tarcal - Bőséges, kiváló minőségű termést takarítanak be a történelmi borvidék szőlősgazdái ebben az évben. Kifejezetten jó évjáratnak számít majd a jövő borain szereplő 2018-as címke, emellett pedig egyre több helyi gazdaság kerül minőségi portékájával országos vagy nemzetközi reflektorfénybe.­­...

Szüret Tokaj-Hegyalján (illusztráció)
Tokaj - Jó termés ígérkezik Tokaj-­­Hegyalján, az aszúsodás is megindult. Tavasztól őszig, aztán meg ősztől tavaszig Tokaj-Hegyalján több ezer ember szinte minden figyelme a szőlőre esik, a méltán kiváló és világhírű boroknak alapanyagot adó gyümölcs sokak megélhetését biztosítja jó termés esetén...

Október 12-14. között második alkalommal kerül megrendezésre a Tállya BBQ Verseny & Fesztivál.Tállya BBQ A Tállya BBQ KCBS verseny a magyar barbecue-zás egyik legnagyobb ünnepe, legfontosabb seregszemléje. Az eseményt második alkalommal rendezi meg a Tállyáért Egyesület a különleges hangulatú...