A következő szezonban is Deli Rita irányítja a Fehérvár kézilabdacsapatát

Székesfehérvár – A klubvezetés értékelése szerint játékban és eredményességben is előrelépett a Fehérvár KC NB I-es női kézilabdacsapata, így a következő szezonra Deli Rita marad a vezetőedző – jelentette be Balássi Imre klubelnök szerdai sajtótájékoztatóján.

Deli Rita február végén váltotta a kispadon Bakó Botondot.

Balássi Imre az együttműködés folytatását azzal indokolta, hogy az új edzővel a csapat jó irányba indult el. Hozzátette, a klub a saját nevelésű játékosokra támaszkodik, a tréner pedig jól ismeri a teljes utánpótlásukat, vagyis ebben is előrelépést várnak tőle.

A klubelnök szót ejtett a Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjéről is, mint mondta, az Érd elleni győzelemmel szeretnének döntőbe jutni, és ezzel kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést.

Deli Rita szerint az elmúlt két hónapban a játékuk nem minden esetben volt tökéletes, de rendkívül erős ellenfelek elleni mérkőzésen is emelt fővel hagyhatták el a pályát. Jelezte, hogy a jövőben keményen dolgozó, szerethető csapatot akar látni Székesfehérváron, amely eredményesen szerepel a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt.

Kynsburg Zoltán csapatmenedzser emlékeztetett arra, hogy legutóbb 2011-ben jutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe, akkor bronzérmet nyertek. Azt megelőzően, 2006-ban ezüstérmet szereztek, miután a Győrtől kikaptak a döntőben.

A Fehérvár KC február 29-én bontott szerződést Bakó Botond vezetőedzővel, akkor váltotta őt a szakmai igazgató Deli Rita.

A székesfehérvári együttes a bajnokság rájátszásában az 5-8. helyért játszik, miután alulmaradt a Győrrel szemben a negyeddöntőben.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s