A kövesdiek a javuló Cegléddel csapnak össze

Akt.:
Radnicon sok múlhat
Radnicon sok múlhat - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Minden poszton jó teljesítmény kell a Mezőkövesdi KC-nél, hogy tudják növelni pontjaik számát.

A Ceglédi KKSE-t fogadja az NB I-es férfi kézilabda-bajnokság tizenötödik fordulójában a Mezőkövesdi KC. Ezúttal a kövesdiek készülhettek hosszabb ideig az összecsapásra – amelyet egyébként szombatról hoztak előrébb péntek 18 órára –, hiszen a vendégek kedden a Magyar Kupában léptek pályára, s hazai döntetlennel estek ki a Csurgóval szemben. A 3 ponttal álló matyóvárosiaknak, bennmaradási esélyeik életben tartásához nagy szükségük van a 2 pontra, a 12 pontos ceglédiek pedig sikerükkel nagyot lépnének előre NB I-es tagságuk meghosszabbítása felé.

Minden poszton

– Kemény összecsapást várok, kielemeztem a ceglédi csapatot, sokat javult a játékuk. Ez abból is látszott, hogy a Csurgó csak szerencsével jutott tovább ellenük a Magyar Kupában. Minden poszton erős játékosaik vannak, magyarok és külföldiek, a kapuban is stabilak. Minden pozícióban jó teljesítményt kell nyújtatnunk, megpróbálunk a védekezésből szintén jól kijönni, de kell hozzá kapusteljesítmény és jó támadójáték is. Mindent meg kell tennünk a sikerért, nem lesz könnyű dolgunk – latolgatta az esélyeket Janó Pál, a mezőkövesdiek vezetőedzője.

A fürdővárosiak szombaton Szegeden léptek pályára, azon a mérkőzésen Kovács Bence és Lókodi Gergő sérülések miatt nem volt bevethető. A két említett átlövő felépült, de azért voltak problémák hét közben.

– Mindenkin átment az influenza, legutoljára Grigorjev lázasodott be. Lókodi Gergő már edzésbe állt, valami gyulladása van az Achillese mellett. Remélem, hogy Darko Trivkovicon kívül valamennyi játékos bevethető lesz, és aki vállalja a játékot, nem lesz kifogása láz, betegség miatt, mindenki oda tudja tenni magát – hangsúlyozta Janó Pál.

A vezetőedzőt kérdeztük, változtatott-e a programon az, hogy egy nappal korábban játsszák a bajnokit. Mint mondta, a csapat tagjai a szegedi mérkőzés után egy pihenőnapot kaptak, hétfőn picit többet dolgoztunk, kedden viszont csak egy edzés volt, de kimaradt a szerdai pihenő. A Cegléd elleni találkozót követő hétvége szabad lesz a játékosok számára, így visszaállnak a rendes kerékvágásba.

ÉM-TB