A Kövesd már hármat, a DVTK egyelőre egyet sem

Akt.:
Következik az idei második közös felvonás
Következik az idei második közös felvonás - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc, Mezőkövesd – Az átigazolási időszak még 15 napig tart, a tavaszi nyitány után is lehet a keretet frissíteni.

A labdarúgó NB I szombati, tavaszi rajtjára készülnek a csapatok. A két megyebeli együttes éppen egymás ellen csap majd össze, ugyanis a 17.00-tól a Diósgyőri Stadionban DVTK–Mezőkövesd Zsóry FC meccset rendeznek. A borsodi gárdák közül a kövesdiek állnak jobban a tabellán, a mezőny második felének élén, vagyis a 12 csapatos bajnokság 7. helyén. Mindössze hat ponttal vannak lemaradva a dobogó harmadik fokát a magáénak tudó Debreceni VSC-től, és 8 egységgel többet gyűjtöttek, mint a még kieső helyen álló Kisvárda MG. Utóbbiakat egy ponttal előzi meg az éppen bennmaradóként telelt Diósgyőri VTK.

Amilyen posztokra amilyen típusú játékosokat akartunk igazolni, azt sikeresen véghez vittük.” Tóth László

Az alsóházi csapatok, pontosabban a mezőny második fele, hiszen a Mezőkövesdet nem lenne illő közéjük sorolni, elsősorban a kiesés elkerüléséért szállnak harcba a tavasszal, és ennek a célnak az eléréséhez a legtöbb csapat igyekezett megerősíteni, frissíteni keretét, illetve még dolgozik is ezen, hiszen a téli átigazolási időszak 2019. január 14-én éjfélig tart.

Nem elképzelhetetlen, hogy akár a Mezőkövesd elleni mérkőzésig lesz új játékosunk.” Tajti József

A kövesdiek

A kövesdieknél három új fiú dolgozik a csapattal, Bertus Lajos (Paksi FC), Dragóner Filip (Nyíregyháza SFC) és Pekár László (Nyíregyháza SFC).

Ön szerint hányadik helyen végez a Mezőkövesd Zsóry FC a 2018/2019-es szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

– Amilyen posztokra amilyen típusú játékosokat akartunk igazolni, azt sikeresen véghez vittük. Ráadásul időben, hiszen a labdarúgók még az előtt megérkeztek, hogy a külföldi edzőtáborba elutazott a csapat, így Kuttor Attila vezetőedző tulajdonképpen teljes kerettel dolgozhatott Törökországban – mondta Tóth László, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának szakmai igazgatója, aki arra a kérdésre, hogy az átigazolási időszak végéig érkezhet-e még további játékos, terveznek-e szerződtetést, vagy csak aktivizálják magukat, ha jó fogásra van kilátás, így felelt: – Egy játékos leigazolására van esély, ez attól is függ, hogy a korábbi sérültjeink milyen ütemben épülnek fel a következő napokban. Konkrét ember van, akit akár ma szerződtethetnénk, más kérdés, hogy szabad lesz-e még akkor is, amikor a döntési helyzethez érkezünk. Ha neki akkorra már lesz csapata, akkor olyan játékost próbálunk találni, aki olyan, mint, aki most a látókörünkben van.

A diósgyőriek

Diósgyőrbe eddig egy játékos érkezett, Boros Gábor, aki a Budafoki MTE NB II-es csapatából, kölcsönből tért vissza, de ő nem az első csapat keretéhez csatlakozott, hanem az NB III-ban szereplő DVTK tartalékkal készül.

Ön szerint hányadik helyen végez a DVTK a 2018/2019-es idény őszi szezonjában?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

– Nem elképzelhetetlen, hogy akár a Mezőkövesd elleni mérkőzésig lesz új játékosunk, de azt nem tudom, hogy a folyamatban lévő ügylet realizálódik-e addig, vagy pedig az ezt követő időszakban szerződtetünk labdarúgót – válaszolta megkeresésünkre Tajti József, a DVTK sportigazgatója, aki arra a kérdésre, hogy miért nem sikerült még frissíteni a keretet, a távozók helyét betölteni, így felelt: – Az átigazolási időszak elejétől a végéig ugyanazon szempontok alapján dolgozunk, tudjuk, hogy hova, melyik posztra milyen karaktert akarunk megszerezni, de télvíz idején ez nehezebb. Egy, két, vagy több új játékos érkezése sem jelent feltétlenül egyet az azonnali erősítéssel, hiszen a csapatba be kell építeni őket. Mivel erre most mindenkinek viszonylag kevesebb ideje jutott, ebben a helyzetben az is erősítést jelenthet, amikor egy együttes összeszokottabb lesz, amikor csapatszinten fejlődik. Nálunk a fiatalok építése, beépítése is zajlik, és csak azért nem fogunk új játékost szerződtetni, hogy elmondhassuk magunkról, hogy igazoltunk.

ÉM-BCS


Téli játékosmozgások

7. Mezőkövesd Zsóry FC: 24 pont

Érkezett: Bertus Lajos (Paksi FC), Dragóner Filip (Nyíregyháza SFC), Pekár László (Nyíregyháza SFC).

Távozott: André Alves dos Santos (brazil, ?), Földi Botond (Ceglédi VSE, kölcsönbe), Varjas Zoltán (Ceglédi VSE, kölcsönbe), Wieland Dominik (FC Vác, kölcsönbe).

8. Paksi FC: 22 pont

Érkezett: Bobál Dávid (Dukla Praha), Cseke Benjámin (Újpest FC), Zsidai László (Puskás AFC), Könyves Norbert (Debreceni VSC), Kesztyűs Barna (Budaörsi SC, kölcsönből vissza), Szalai András (Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, kölcsönből vissza), Zachán Péter (Dorogi FC, kölcsönből vissza).

Távozott: Bertus Lajos (Mezőkövesd Zsóry FC), Nikházi Márk (?).

9. Puskás AFC: 21 pont

Érkezett: Kamen Hadzhiev (bolgár, PFK Beroe Stara Zagora), Krizan Richárd (szlovákiai, FC Nitra), Nagy Zsolt (Csákvári TK, kölcsönből vissza), Prosser Dániel (Sepsi OSK, kölcsönből vissza), Tamás Nándor (Csákvári TK, kölcsönből vissza).

Távozott: Zsidai László (Paksi FC).

10. Diósgyőri VTK: 17 pont

Érkezett: –

Távozott: Lipták Zoltán (Gyirmót FC Győr), Nagy Tibor (?).

11. Kisvárda MG: 16 pont

Érkezett: Stavros Tsoukalas (görög, Apollon Smirnis), Délczeg Gergely (szabad státuszból, előtte Kisvárda MG), Gheorghe Grozav (román, Dinamo Bucuresti), Anton Kravchenko (ukrán, Olimpik Donetsk), Hugo Seco (portugál, Irtis Pavlodar).

Távozott: Artem Milevskyi (fehérorosz-ukrán, Dinamo Brest), Vuk Mitosevic (szerb, FK Vojvodina), Temur Partsvania (ukrán-grúz, ?), Rácz Ferenc (?).

12. Szombathelyi Haladás: 9 pont

Érkezett: Holdampf Gergő (Budapest Honvéd), Oleh Holodyuk (ukrán, Karpati Lviv), Saláta Kornél (szlovákiai, Slovan Bratislava), Rui Pedro Couto Ramalho (portugál, Ferencvárosi TC, kölcsönbe).

Távozott: Miroslav Grumic (szerb-magyar, Zalaegerszegi TE FC), Emil Lyng (dán, Valur Reykjavík), Kovalovszki Máté (Mosonmagyaróvári TE, kölcsönbe), Pinte Patrik (szlovákiai, KFC Komárno, kölcsönbe), Vít Benes (cseh, SK Sigma Olomouc).


A labdarúgó NB I állása

1. Ferencvárosi TC 18 12 3 3 36-15 39
2. Mol Vidi FC 18 10 4 4 30-16 34
3. Debreceni VSC 18 8 6 4 25-19 30
4. Budapest Honvéd 18 8 5 5 21-15 29
5. Újpest FC 18 7 7 4 21-14 28
6. MTK Budapest 18 8 3 7 27-25 27
7. Mezőkövesd Zsóry FC 18 6 6 6 25-23 24
8. Paksi FC 18 5 7 6 22-25 22
9. Puskás AFC 18 6 3 9 21-24 21
10. Diósgyőri VTK 18 4 5 9 18-29 17
11. Kisvárda MG 18 4 4 10 16-35 16
12. Szombathelyi Haladás 18 2 3 13 13-35 9

A 19. forduló programja, február 2. (szombat):

  • 14.00: MTK Budapest – Paksi FC,
  • 17.00: Debreceni VSC – Újpest FC,
  • 17.00: Mol Vidi FC – Puskás AFC,
  • 17.00: Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC,
  • 17.00: Szombathelyi Haladás – Kisvárda MG,
  • 19.30: Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd.