A Kossuth téri tüntetők egyeztetnének Orbán Viktorral

A Kossuth téri tüntetéseket szervező Magyar Nemzeti Bizottság (MNB) 2006 egyeztető találkozást kezdeményez Orbán Viktorral. A szervezet ügyvivői a Fidesz elnökének küldött levelükben arra kérik az ellenzéki vezetőt, hogy március 15-i ünnepi szónoklatában ne határolódjon el a civil tiltakozóktól, hanem tegyen gesztusokat azok irányába.

Az MNB vezetői azért találkoznának Orbán Viktorral, mert szerintük a jelenlegi hatalom érdeke az utcai erőszak ismételt fellángolása és a polgárháborús hisztéria fenntartása. Az MNB 2006 a találkozón átadná a volt kormányfőnek 13 pontos követelését – áll a szervezet közleményében.

Gonda László, a szervezet ügyvivője még szerdai tájékoztatóján jelezte: március 15-én több tüntetéssel is készülnek. Demonstrációt jelentenek be a műveleti területté nyilvánított Kossuth térre és a Batthyany örökmécseshez is, de várakozásaik szerint ezt a két bejelentést nem fogadja majd el a rendőrség. Gonda László jelezte, hogy a Fidesz budapesti nagygyűlésére is ellátogatnak.Sporthírek