A Kormányszóvivői Iroda szerint összeesküvés elméletet gyárt a Fidesz

Összeesküvés elméletnek nevezte a Kormányszóvivői Iroda a Fidesz csütörtöki állítását,a mely szerint a Kormányzati Negyed építése csak a Gyurcsány-Szilvásy páros legújabb ingatlanbiznisze lenne. A Kormányszóvivői Iroda közleményében azt írja, hogy a beruházás előkészítése minden eddiginél átláthatóbban zajlik.

A Kormányzati Negyed előkészítését végző bírálóbizottságban túlnyomó többségben vannak az építész szakma és az érintett önkormányzatok képviselői, és ugyanez igaz az Állami Számvevőszék képviselőjének állandó tagságával működő projekt monitoring bizottságra is -olvasható a közleményben.

A Kormányszóvivői Iroda arra is emlékeztetett, hogy a személyi összefonódást sejtető összeesküvés-elméleteket Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter már korábban is cáfolta.

A Fidesz csütörtökön jelentette be, hogy a Legfőbb Ügyészséghez fordulnak a kormányzati negyed építésével kapcsolatban. A legnagyobb ellenzéki párt ugyanis azt gyanítja, hogy a beruházás mögött Gyurcsány Ferenc és Szilvásy György, valamint a kormányfőhöz köthető Altus Rt korábbi alkalmazottainak ingatlanbiznisze áll.Sporthírek