A kormányfő gratulált Andor Lászlónak, és az európai munkahelyek bővítését szorgalmazta

Telefonon gratulált Bajnai Gordon miniszterelnök Andor László uniós biztosnak, miután az Európai Parlament jóváhagyta az Európai Bizottság új összeállítását kedden – közölte a kormányszóvivői iroda.

Andor László - mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt – foglalkoztatási, szociális és esélyegyenlőségi biztosként dolgozik szerdától. A kormányfő azt kérte a biztostól, hogy munkájával járuljon hozzá a munkahelyek számának növeléséhez az Európai Unióban.


A gazdasági válság leküzdése szempontjából meghatározó jelentőségű tárcát vezet Andor László szerdától – közölte a kormányszóvivői iroda. Az Európai Bizottság munkájának most kezdődő 5 éves ciklusában kiemelt cél a munkanélküliség és a szociális gondok kezelése, amely meghatározó szerephez jut majd a Lisszaboni Stratégiát felváltó EU 2020 stratégiában is – teszik hozzá.

Bajnai Gordon szerint Andor László történelmi feladat előtt áll, de bizonyította felkészültségét. A kormányfő azt kérte a biztostól, hogy tegyen meg mindent a munkahelyek számának növelése érdekében. Arra is megkérte, hogy szenteljen kiemelt figyelmet a szociális biztonság és az esélyegyenlőség megerősítésére, mert erre a válság negatív hatásai miatt most különösen nagy szükség van – olvasható a közleményben.- mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt – foglalkoztatási, szociális és esélyegyenlőségi biztosként dolgozik szerdától. A kormányfő azt kérte a biztostól, hogy munkájával járuljon hozzá a munkahelyek számának növeléséhez az Európai Unióban.