A kormányfő a Krízisalap megismertetéséhez kért segítséget a történelmi egyházaktól

Bajnai Gordon arra kérte a történelmi egyházak vezetőit, hogy tanácsaikkal támogassák a Krízisalap működését valamint lehetőségeikhez mérten segítsenek azt minél több emberrel megismertetni. Ezt a Kormányszóvivői Iroda közölte, miután a miniszterelnök hivatalában fogadta a vezetőket szerdán. A konzultáción beszámoltak egymásnak a válság ellen tett intézkedésekről és a terveikről.

A gazdaság élénkítésén túl a kormány célja az is, hogy kiemelten segítse a legnehezebb helyzetben lévőket – olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményben. A miniszterelnök úgy véli: ebben a helyzetben különösen nagy szükség van az egyházak tapasztalatára és aktív részvételére a társadalmi felelősségvállalásban valamint annak terjesztésében.

Bajnai Gordon arra kérte az egyházi vezetőket, hogy “különleges érzékenységgel forduljanak” az egyes családok, bajbajutott emberek felé. A kormányfő reméli, hogy az egyházak segítségével sikerül még ismertebbé tenni a Krízisalap céljait és a kríziskezelő program tevékenységét.

Az egyeztetésen a Magyar Katolikus Egyháztól Erdő Péter bíboros, prímás, a Magyar Református Egyháztól Bölcskei Gusztáv püspök és Csomós József püspök, a Magyar Evangélikus Egyháztól Ittzés János elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségétől pedig Feldmájer Péter elnök és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató vett részt.