A kormány szerint az ellenzék pártpolitikai célokra használja fel a miskolci kórházakat

A kormány szerint az helyes, ha az ellenzék kifogásolja a kormány politikáját és ennek hangot is ad, a baj ott kezdődik, ha ehhez felhasználnak közhivatalokat és pártpolitikai célokkal utasításokat adnak közintézményeknek – reagált Daróczi Dávid kormányszóvivő szerdán arra, hogy Borsod megyében a megyei közgyűlés elnöke megkérte az általuk működtetett kórházak igazgatóit, ragasszák ki a vizitdíj-automaták mellé Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Horváth Ágnes mostani és Molnár Lajos korábbi egészségügyi miniszter fényképét.

A fideszes Ódor Ferenc azzal indokolta a kérését, hogy csak az orvosokat és a nővéreket szerették volna megvédeni, mert a vizitdíj bevezetése után többen a kórházi dolgozókon töltötték ki haragjukat.

Daróczi Dávid hozzátette: nagyon régen volt példa arra, hogy választott politikus arcképének kiragasztására adtak volna utasítást. A kormányszóvivő szerint ezt legutóbb Szabó János, az Orbán-kormány honvédelmi minisztere tette meg, mikor kiragasztatta arcképét az összes laktanyában.