A kormány nem lép vissza az egészségügyi reformtól

Gál J. Zoltán szerint feltehetően személyes indokai voltak Molnár Lajosnak a lemondásra. A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) államtitkára a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy Molnár Lajos szerdán délután kért meghallgatást Gyurcsány Ferenc miniszterenöktől. A megbeszélésre az egészségügyi miniszter írásos lemondó levéllel érkezett. A kormányfő megköszönve a tárca vezetőjének eddigi munkáját elfogadta a lemondását – hangzott el. Gál J. Zotán hangsúlyozta: a kormány egy tapodtat sem lép vissza, folytatja az egészségügyi reformot.

A szerdai kormányülésen az Egészségügyi Minisztériumot Horváth Ágnes államtitkár képviselte. Molnár Lajos április 6-tól hatályos lemondása után ő helyettesíti majd a minisztert addig, amíg az SZDSZ nem jelöli ki a tárca új vezetőjét. A koalíciós megállapodás szerint ugyanis a liberális párt töltheti be az egészségügyi miniszteri posztot.

Az egészségügyi reformon belül a második szakasz a biztosítói modellválasztás. A kormány egy átfogó szakmai és politikai előkészítés után hozza majd meg erről a döntést – mondta Gál J. Zoltán, aki kitért az elől a válasz elől, hogy pontosan mikorra várható a döntés.