A kormány kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a miskolci keleti iparterületet

Akt.:
Miskolc látképe - illusztráció
Miskolc látképe - illusztráció - © Fotó: miskolc.hu/Varga István
Budapest/Miskolc – A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Miskolc Megyei Jogú Város keleti iparterületének létrehozásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket – az erről szóló rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A kiemelt jelleg az iparterület és a hozzá kapcsolódó építmények, infrastrukturális fejlesztések megvalósítására terjed ki.

A hatóságok kötelesek előzetes szakhatósági állásfoglalást kiadni, továbbá a közigazgatási hatósági ügyekben hozott döntések – a fellebbezésre tekintet nélkül – végrehajthatók.

A kiemelt jelleg azzal jár, hogy nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni, nincs helye településképi bejelentési eljárásnak, és nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt sem beszerezni.

A kiemelt jelentőségű ügyekben koordinációs feladatokat ellátó kormánymegbízottként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelölte ki a kormány.

-MTI-0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter
További hírek a Gazdaság kategóriából