A kormány is támogatja a minisztériumi társkereső ötletét – RTL Klub

Belső társkereső rendszer segítené a minisztériumi dolgozókat, hogy könnyebben találhassanak maguknak társaságot vagy társat kollégáik közül. Az ötlet köztisztviselőktől származik, és a kormány is támogatja – tudta meg az RTL Klub Híradója. Egyelőre nem tudni, pontosan milyen lesz a rendszer, és hogyan működik majd.

Sok szakember meghökkent, amikor köztiszviselők azt javasolták, hogy hozzanak létre olyan rendszert, amelynek segítségével a minisztériumi dolgozók társaságot vagy akár társat kereshetnek maguknak. A Miniszterelnöki Hivatalban elfogadták az ötletet. A rendszer nemcsak azt célozza meg, hogy találkozzanak a hasonló érdeklődésű emberek, hanem azt is, hogy javuljon a tárcák közötti kapcsolat – mondta Szetey András, a kormányzati személyügyekért felelős államtitkár.

Kutatások szerint jobban teljesítenek azok, akiknek boldog a magánéletük. A munkahelyi kapcsolatoknál felvetődik viszont az a kérdés is, hogy mi lesz, ha az létrejön, illetve véget ér. Ezek sok bonyodalmat okozhatnak ugyanis, és kezelni kell majd ezeket a helyzeteket – mondta Takács Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem docense.

Az interneten most leginkább kor, nem, hajszín, dohányzási szokások és sok minden más egyéb alapján lehet társat keresni a különböző oldalakon. Az új minisztériumi társkereső rendszerben valószínűleg a szakmai érdeklődés is szempont lehet majd.