A kormány egyetért a Jedlik Ányos Tervvel

Budapest, 2015. július 22., szerda (MTI) – A kormány egyetért a Jedlik Ányos Tervvel, vagyis az elektromobilitás magyarországi elterjesztésével, és a folyamat kezdeti lépéseként elfogadja a Jedlik Cselekvési Tervet – az erről szóló kormányhatározat a héten megjelent Magyar Közlönyben olvasható.

A kormányhatározat szerint a nemzetgazdasági miniszter feladata lesz a Jedlik Cselekvési Terv megvalósítása, lépéseinek értékelése és az elkészült program felülvizsgálata.

A kormány rendelkezett arról is, hogy Varga Mihály felel majd az elektromos járművek használatához szükséges alapvető töltő-infrastruktúra kiépítéséért és az elektromos mobilitás terjedését szolgáló mintaprojektek indításáért is. Ezek elsődlegesen az egészségügy, a városi és elővárosi közösségi közlekedés, valamint a kommunális hulladékgyűjtés területére terjednek majd ki – olvasható a kormányhatározatban.

Seszták Miklósnak, a nemzeti fejlesztési miniszternek és Varga Mihálynak, a nemzetgazdasági miniszternek kell a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal bevonásával gondoskodnia a járművek töltésére felhasznált villamos energiához kapcsolódó mérési és elszámolási rendszer kidolgozásáról, különös tekintettel az intelligens áramfelhasználási és -elszámolási rendszerekhez való illeszkedésére. Ennek határideje 2016. március 31. – olvasható a kormányhatározatban.

Varga Mihály június 5-én jelentette be, hogy elkészült az e-mobilitás terjedését segítő Jedlik Ányos Terv, valamint hogy a dokumentum hamarosan a kormány elé kerül, és megkezdődik a megvalósítása.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s