A kormány a hitelezõkkel is együttmûködik a BorsodChem megmentése érdekében

A kormány elkötelezett abban, hogy megmentse a BorsodChemnél lévõ munkahelyeket – mondta a kormányfõ pénteken Kazincbarcikán. Bajnai Gordon Szitka Péter polgármester és Gúr Nándor országgyûlési képviselõ kezdeményezésére találkozott a BorsodChem vezetõivel. A miniszterelnök arról beszélt, hogy a vállalat körül kialakult helyzet megoldása elsõsorban a tulajdonosok felelõssége, de ha õk nem találnak megoldást, a kormány kész a hitelezõkkel együttmûködni a munkahelyek megtartása, a cég sikeres mûködésének biztosítása érdekében – olvasható a Kormányszóvivõi Iroda pénteki közleményében.

A kormányfõ péntek délelõtt meglátogatta a miskolci kórház frissen felújított szülészeti-nõgyógyászati osztályát. Az intézmény 636 millió forint címzett állami támogatást kapott, az önkormányzati önrésszel együtt több mint 1 milliárd forintból újították fel az épületet.

A miniszterelnök ellátogatott az Avasi lakótelep rendõrõrsére is. Ott a tavaly meghirdetett Rend és Biztonság Program azon elemére emlékeztetett amelynek részeként településõröket állítottak munkába. Hangsúlyozta, hogy április 1-én átadják a Készenléti Rendõrség új bázisát, ahol 105 rendõr dolgozik majd, Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Heves megyében teljesítve szolgálatot

A kormányfõ péntek délután ellátogat Tolcsvára is, ahol felkeresi a Tokaj Kereskedõház Zrt. szõlõfeldolgozóját.