A kórházban tovább romlott a helyzet

Tihanyi Sándor
Tihanyi Sándor
Debrecen – A hajdúsági salakmotoros, Tihanyi Sándor óriási szerencséje, hogy Debrecenben is megvizsgálták a törött csuklóját, így nem szenvedett maradandó sérülést a csuklótörése következtében.

A debreceni salakmotor-versenyző, Tihanyi Sándor balszerencsés szezonkezdéséről már hírt adott a HAON: Subi a szezon első hazai versenyének első futamában csuklótörést szenvedett. Viszont megdöbbentő a fejlemény, miszerint a miskolci kórházban tovább romlott a helyzet, ugyanis a borsodi orvosok majdnem maradandó sérülést okoztak a hajdúsági salakosnak.

Jól döntött

– A bukás pillanatában éreztem, nagy a baj, megütöttem a hátam és a mellkasom, de már akkor tudtam, hogy eltört a csuklóm. Megpróbáltam felemelni a kezem, de a kézfejem furcsa, Z-alakban állt – kezdte a történet rekonstruálását Tihanyi Sándor, aki a Speedway Miskolc színeiben állt starthoz a népkerti stadionban. – Miután a pályán megvizsgáltak a mentősök, beszállítottak a miskolci kórházba, ahol megröntgenezték a kezem, majd húzatás alatt megpróbálták helyére rakni a csontokat. Mint utóbb kiderült, a lehető legjobb döntést akkor hoztam, amikor nem engedtem, hogy megműtsék a kezem, mert azt akartam, hogy Debrecenben is megvizsgáljanak. A Kenézy Gyula KórházbanVarga Zsigmond főorvos vett kezelésbe, és kiderült, Miskolcon rossz irányba tolták a csontokat, ha így forrt volna össze a kezem, akkor egész életemben lefelé lógott volna a kézfejem. Vasárnap estére a főorvos rendbe rakta a kezem, de szükséges lesz egy operáció.

Műteni kell

A vasárnapi gyors, szakszerű beavatkozást követően csütörtökön műtét vár Subira. – Hétfőn Varga Zsigmond és Molnár László főorvos egyeztetése után csütörtökön műteni kell a csuklómat, mert annyira darabosra tört a csont a kezemben, hogy muszáj lemezzel összefogatni az eltört részeket. Az orvosok szerint 6-8 hét szükséges a felépülésemhez, de én június 10-én Lonigóban, a csapat-világbajnoki kvalifikáción már motorra akarok ülni – mondta határozottan a debreceni vaspapucsos.

B.N.