A kórházban nem segítettek – RTL Híradó

Autószerelõ vágta le a gipszet egy 84 éves asszony lábáról. A János kórházban ugyanis nem tudták róla levenni – legalábbis ez áll a zárójelentésben.

A kórház szerint megszokott, hogy nem minden nap dolgozik a gipszmester, akinek ez lenne a dolga. A traumatológus társaság elnöke viszont az RTL Híradónak azt mondta: elképzelhetetlen, hogy egy kórházban nem tudnak levenni egy gipszet.

Egy autószerelõ vágta le a gipszet egy idõs asszony lábáról. A 84 éves nõ hiába szabadult volna hat hét után a gipsztõl, a János Kórházban nem tudtak, vagy nem akartak rajta segíteni – tudta meg az RTL Híradó. A kezelõorvos azt írta a zárójelentésbe: az asszony lába meggyógyult, és javasolja a gipsz leszedését, melyet “jelenleg nem tudnak elvégezni.” A gipszet egyébként másnap reggel levették volna a kórházban, de a 84 éves asszonyt a lánya már nem akarta még egyszer utaztatni emiatt. Ezért úgy döntött: orvos helyett autószerelõhöz viszi.

A János kórházból senki sem nyilatkozott az RTL Híradónak. Telefonon csak annyit mondtak: megszokott dolog, hogy nem mindennap dolgozik gipszmester. A traumatológus társaság elnöke szerint egy kórházban nem fordulhat elõ, hogy nem tudnak levenni egy gipszet. Nyárády József úgy fogalmazott: egy ilyen szakrendelésen dolgozó orvosnak értenie kell a gipsz levételéhez. Hozzátette egy kórház nem is kaphat mûködési engedélyt, ha ilyen minimumfeltételnek nem felel meg.