A kórházak összeomlására számít a kormány

Akt.:
A kórházak összeomlására számít a kormány
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – “Bármit csinálnak, nincs és nem lesz elegendő orvos ahhoz, hogy a jelenlegi egészségügyi ellátási struktúrát fenntartsák”- ismerte el Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára Siófokon, a Magyar Kórházszövetség XXVIII. kongresszusán. Tóth Sára cikke az Abcúgon.

Súlyos az emberhiány a teljes humánerőforrás-ágazatban” – erről Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára beszélt Siófokon, ahol a Magyar Kórházszövetség XXVIII. kongresszusát nyitották meg szerdán.

A 444 tudósítása szerint az egészségügy súlyos krízisben van, elkerülhetetlen a rendszer átalakítása. “A háziorvosi ellátás területén 5-10 éven belül egészen bizonyosan komoly orvoshiány lesz, mert annyi orvost, amennyi kikerül a rendszerből, nem lehet majd pótolni”. Beneda az egyetlen megoldásnak a szakdolgozói réteg továbbképzését tartja. Az egy háziorvost és egy assisztenst magukban foglaló praxisokat igyekeznek majd minimum két szakképzett munkaerővel feltölteni.

Tóth Sára | abcug.hu


Kórházszövetség: az ÁSZ által feltárt hiányosságokra rendszerszintű válaszokat kell találni

Budapest – A Magyar Kórházszövetség (MKSZ) szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által a kórházak vagyongazdálkodásában feltárt problémák nem egyedi, hanem az intézmények sajátos működéséből eredő, rendszerszintű gondok, ezért a szövetség szerint nem is egyedi szankciókat és megoldásokat, hanem rendszerszintű válaszokat kell találni.

hirdetés
hirdet�s