Választás 2018 – A korán kelők már leadták voksukat Miskolcon

Akt.:
Választás 2018 – A korán kelők már leadták voksukat Miskolcon
Miskolc – Reggel 6 órakor Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elkezdődött a parlamenti választás.

Lehóczki László és felesége érkezett elsőként szavazni Miskolcon, a Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolába. Sietniük kellett dolgozni, ezért szervezték úgy a napjukat, hogy már reggel 6 órakor leadják voksukat. A 156-os szavazókörben így Lahóczki László neve került be a jegyzőkönyvbe, ő ellenőrizte, hogy az urnák üresek-e, az erről szóló ellenőrzőszelvényt is aláírta, ami az egyik urnába került, majd a szavazatszámláló bizottság tagjai a műanyag urnákat leplombázták, a papírból készültet pedig nemzetiszín szalaggal fűzték át, majd lepecsételték.

urnapecseteles_02

Miután a házaspár leadta szavazatát, László lapunknak elmondta: mivel kereskedelmi vállalkozó, ma is sok munka vár rá, így a szavazásra a kora reggeli órák voltak számukra alkalmasak. Megjegyzi: egyébként minden választáskor ők az első szavazók a választókörükben.

urnapecseteles_04

– Fontosnak tartjuk, hogy mi is szavazzunk. Ez nem a Fideszről és nem Orbán Viktorról szól, hanem az ország és a nemzet sorsáról. A mai döntés 50-100 évre megváltoztathatja Magyarország biztonságát, mentalitását és közbiztonságát. – fogalmazott.

elso_szavazo_lehoczky_laszlo_01

Felesége, Lehóczki Lászlóné, aki egyébként ukrán származású, de magyar állampolgár, annyit tett hozzá:

– Szeretem Magyarországot, itt jók az emberek, jó a kormány, van munka, minden nagyon jó.

A házaspár után sorba érkeztek a választópolgárok az iskolába, ami négy szavazókörnek adott helyet.

ÉM-HE