A konyha optimális világítási rendszerének kialakítása

A konyha optimális világítási rendszerének kialakítása
A konyha világítás szempontjából egy rendkívül fontos terület. Jól megvilágítottnak kell lennie ahhoz, hogy a háztartásvezetéssel járó feladatok kényelmesen és biztonságosan elvégezhetőek legyenek. Mindemellett a hely stílusosságról se feledkezzünk meg.

A konyhai fényrendszer alappillérei

A konyha megvilágítása szempontjából a legideálisabb az ablakon beérkező természetes fény. Konyhánk berendezése előtt figyelembe kell venni, hogy az ablak irányából mikor és hova esik a fény. Próbáljuk meg a természetes fényt is kihasználni a világítás szempontjából. Ez a világítási forma a legjobb.

A konyhai világításhoz mindenféleképpen több pontból érkező fényt alkalmazzunk. Ezzel a megoldással elérjük azt, hogy az egyes fények más és más funkciót fognak betölteni. Legpraktikusabban a konyha teljes területén a spot lámpák használhatóak. Ezek fényirányát a lámpa fejének állításával igényeinknek megfelelően állíthatjuk be vagy változtathatjuk meg.

Mennyezeti fény

Fontos a konyha esetén is a helyiséget egy mennyezeti világítással felszerelni. Ennek a fénye a teljes területet láthatóvá fogja tenni. Konyhai világítás vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy a lámpa vízvédettséggel rendelkezzen, ezért érdemes a konyhai lámpamegoldások közül választani. Az ablaktalan vagy rossz megvilágítású konyhánkban ezzel válthatjuk ki a természetes fényt.

Lépjünk tovább a hagyományos stílusú megoldásokon. Innovatív megoldások a beépített vagy mennyezetre rögzített spot lámpák vagy a sínrendszeres kivitelűek is.

Konyhapult

A legfontosabb a munkafelület jó megvilágítása, mivel az aprólékos előkészítő tevékenységek mindegyike itt történik. Alkalmazhatóak itt is spotos megoldások, akár a konyhaszekrény felső elemeibe beépítve is.

Főzés közben

Főzés közben is nagy hasznunkra van némi világítás. Legtöbbször ezt a páraelszívóba beépített lámpa oldja meg, de ha nem, itt is segítségül hívhatjuk a spotokat.

Étkezéshez

Sok konyhában étkező asztal is kapott helyett. Ezek esetében jó világítás szükséges, de nem túl erős, inkább az étkezésekhez egy kellemes hangulatot teremtő világítás megoldást válasszunk.

Egyéb világítások

Gondolkodhatunk akár a szekrény polcok megvilágításán is, hogy a pakolászást, keresgetést megkönnyítsük vele. A lakás más pontjaihoz hasonlóan a konyhában is alkalmazhatunk irány és dekorációs fényeket egyaránt. A hangulatfényekkel pedig tovább fokozható a helyiség megjelenése.

A teljes konyhai megvilágítás kialakításánál törekedjünk arra, hogy a kiválasztott lámpák hasonló stílusúak legyenek, ezzel is természetes összhangot teremtve.

Ha az internet online lámpa választékának nagysága miatt elvesztél a sok lehetőség között, hívd segítségül az Alkonylámpa ügyfélszolgálatát. Ők igényiedet figyelembe véve rá fognak tudni világítani a számodra legmegfelelőbb lámpás megoldásokra.

 

– PR cikk –

Címkék: