A kondóiak nem értik az egészet

Nagyon szépen éltek, rettenetesen sajnáljuk, és még most sem akarjuk elhinni, hogy egy falunkbelivel történt meg ez a szörnyű tragédia – mondja megrendülten Lovas Bertalan, a 674 lakosú Kondó polgármestere.

Nagy elszántság

– A kondóiak nem értik az egészet, megbolydult a község lakossága. A 39 éves férfi a légynek sem ártott, szerda este, amikor értesültünk a döbbenetes hírről, mindenkire gondoltunk csak éppen ő rá nem. Két kiskorú fiuk: egy negyedikes és egy hetedikes maradt itt árván, apa nélkül. Közeli kapcsolatban vagyok velük: az édesapjával együtt vadászunk. Jól ismertem a fiatalembert is, tudtam róla,hogy betegségben szenved, de ehhez a tettéhez nagy elszántságra volt szükség. Igen családcentrikusan viselkedett. A szülei szinte összeroppantak a fájdalom miatt – jelentette ki Lovas Bertalan  polgármester. Egyébként Lyukóbányán dolgozott lakatos mesterként, amíg rokkant nyugdíjasként le nem százalékolták. Felesége Sajókápolnáról került a településünkre, jelenleg az OBI-ban keresi kenyerét.
– Közszeretetnek örvendett, mert rendes, szerény emberként mindenkihez akadt egy kedves szava – ezt már egy neve elhallgatását kérő 68 éves néni tette hozzá, s ugyanabban az utcában lakik a férjével, aki ugyancsak az áldozat édesapjának a baráti társaságába tartozik. Fogalmunk sincs, hogy fordulhatott ez elő. Úgy véljük: előre eltervezhette, mert a gyógykezelés helyett inkább a halált választotta.

B. Gy.