Sport

2014.12.19. 08:53

DVTK: Sivic köszöni Rajic gesztusát

Magyar és külföldi labdarúgók egyaránt képben vannak a DVTK vezetőedzőjénél.

Magyar és külföldi labdarúgók egyaránt képben vannak a DVTK vezetőedzőjénél.Találkozott egymással csütörtökön – Kecskeméten – Árki Gábor, az élvonalbeli diósgyőri labdarúgócsapat sportigazgatója, valamint Sivic Tomislav vezetőedző.

– Nem az én szerződéshosszabbításom volt a téma – válaszolta az Észak-Magyarország érdeklődésére a szakvezető, majd így folytatta: – Arról beszélgettünk, hogy miket kell, kellene tennünk az átigazolási időszakban, ha egyes játékosok távoznak a keretből. Vannak olyanok, akiknek az esetében csere jöhet szóba, vagyis hogy mi adunk valakit és kapunk is érte. Aztán nyilván nem kerülhettük meg az ősszel nagyon jól teljesítő Kádár Tamás és Elek Ákos helyzetét, hogy mi van akkor, ha egyiküket, és mi van akkor, ha mindkettejüket értékesíti a klub. Merthogy ez üzletpolitika is, ami nem az én asztalom.

Amint azt megtudtuk, az őszi szezon közben érkezett kapus, a szerb Nenad Rajic szerződést bontott a DVTK-val. – Akkor jött, amikor szükségünk volt egy kapusra, amikor Antal Botondot kiállították, Ivan Rados pedig megsérült – mondta az Észak-Magyarországnak Sivic Tomis­lav. – Azt hiszem, szép gesztus volt tőle, hogy bevállalta azt, hogy visszajön hozzánk, holott tudta, hogy ha ezek az emberek visszatérnek, akkor nem igazán fog játszani.

A Diósgyőr szeptember 11-én jelentette be a dél-koreai Kim Ho-Young szerződtetését, ám az ázsiai futballista adminisztrációs hiba miatt az ősszel nem tudott pályára lépni. Mindez azonban heteken belül megoldódhat, így Kim tavasszal – ha a vezetőedző is úgy akarja – bemutatkozhat piros-fehérben. Honfitársa, Kim Ye-Chan vendégként látogatta a DVTK foglalkozásait, ám ő elköszönt Miskolctól.

Sivic Tomislavtól konkrét neveket is szerettünk volna kérni, akikkel tárgyal vagy tárgyalhat a klub, ám a vezetőedző erre ezt felelte:

– Ezt most nem osztanám meg a sajtóval, maradjunk annyiban, hogy magyar és külföldi játékosok egyaránt képben vannak.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!