Ezt írtuk anno 1979-ben

2019.09.04. 09:30

Eljött a húspótló ételek és a kis adagok ideje

Elnéptelenedtek az éttermek a július 23-i áremelkedés után – fest drámai képet az Észak-Magyarország 1979. szeptember 4-i száma.

Vendéglátás ma: szem és száj ingere (illusztráció)

Nem kizárólag az élelmiszer lett drágább, de a vendéglátóhelyeken is többet kérnek. A Miskolci Vendéglátóipari Vállalat egyik vezetője még azt is elmagyarázza, hogy mi indokolja az alapanyag árának emelkedését meghaladó mértéket: egységesítették az eltérő haszonkulcsokat. Ezek eltérőek voltak a helyi feldolgozást nem igénylő és igénylő termékek esetében.

Hol vagytok, törzsvendégek?

A cél nem lehet más, mint megtartani a vendéget. Ez bár merésznek mondott elvárás az adott körülmények között, de nem lehetetlen, olvassuk a lapban.

Például ilyesmikkel számolnak: „hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy a vásárlók nagy része ezentúl kevesebb húst fogyaszt. A húspótló ételek, illetve a kis adag és zónaételek választékát kell tehát bővíteni”.

A cikkben a kínálati oldal mellett a keresleti is körvonalazódik: „meg kell szereznünk azt a törzsvendégkört, amely már régen elmaradt az éttermekből. Hazai vendéglátásunk csak így ébredhet fel mély álmából” – állítja a gyakorló vendéglátós, vázolva az időket, amikor édeskevés lesz csak mesélni a vendéglátós szakmáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában