A kolumbiai és a perui külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Brüsszel, 2018. július 16. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b2) és María Ángela Holguín Cuéllar kolumbiai külügyminiszter megbeszélésükön Brüsszelben, az uniós külügyminiszterek egynapos tanácskozásának keretében 2018. július 16-án.
Brüsszel, 2018. július 16. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b2) és María Ángela Holguín Cuéllar kolumbiai külügyminiszter megbeszélésükön Brüsszelben, az uniós külügyminiszterek egynapos tanácskozásának keretében 2018. július 16-án. - © MTI Fotó: KKM
Budapest – Az Európai Unió-Latin-Amerika külügyminiszteri találkozó margóján Kolumbia és Peru külügyminiszterével, María Ángela Holguín Cuéllarral és Néstor Francisco Popolizio Bardalesszel tanácskozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

A tárcavezető az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: Magyarország határozottan támogatta és támogatja a két ország OECD-integrációját.

Emlékeztetett, a három ország a közelmúltban kölcsönösen megnyitotta nagykövetségeit: magyar nagykövetségek kezdték meg működésüket Bogotában és Limában, a két dél-amerikai ország pedig közös képviseletet nyitott Budapesten.

A tanácskozáson megállapodtak az ösztöndíjkeretek növeléséről is. Ennek értelmében negyven kolumbiai és húsz perui hallgató kezdheti meg tanulmányait jövőre Magyarországon.

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy a dél-amerikai kontinens egyedi természeti viszonyai miatt a vízellátás mindig komoly kihívást jelent, így a magyar vízgazdálkodási megoldások iránti igény további növekedésére számítanak.

– MTI –