A Kolonicson talált tapaszok engedélyezettek sportolóknak

A kereskedelmi forgalomban is kaphatóak, Kolonics György pedig évek óta használta azokat a tapaszokat, amelyek az olimpiai bajnok testén voltak a halálakor – tájékoztatott a Magyar Olimpiai Bizottság közleményben hétfőn. A tapaszok, semmilyen tiltott szert nem tartalmaznak és sportolók számára engedélyezettek.

A közlemény szerint a tapaszt az Országos Sportegyészségügyi Intézet és a Doppingellenes Világügynökség is vizsgálta, a szervezetek szerint az nem tartalmaz tiltott szert, használata nem minősül tiltott eszköznek.

A sportoló testén talált tapaszokról vasárnap nyílt levélben írtak azok a mentősök, akik az olimpikonhoz elsőként kiértek. A Magyar Kajak Kenu Szövetség és az Országos Mentőszolgálat hétfőn közös nyilatkozatot adott ki, amely szerint az izomfáradást késleltető tapaszokat használt a sportoló. A két szervezet egyébként a sportoló tragikus halála utáni egymásnak ellentmondó sajtónyilatkozatok után ült le tárgyalni.

A 36 éves, ötödik olimpiájára készülő Kolonics György múlt hét kedden délelőtt lett rosszul edzés közben, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta.