A kínai sajtó keményen kritizál

Az amerikaiak örültek az úszásnál
Az amerikaiak örültek az úszásnál
Melbourne – A kínai sajtó hétfőn élesen kritizálta a vasárnap véget ért melbourne-i vizes világbajnokságról egy ezüst- és egy bronzéremmel hazatérő úszó-válogatottat.

A távol-keletiek tizenöt éve nem szerepeltek ilyen eredménytelenül világversenyen, ez a teljesítmény pedig rossz előjel a jövő nyári pekingi olimpián kiemelkedő produkcióra készülő távol-keletieknek.

Kína: SOS” – olvasható a segélykiáltás a Titan Sports hetilap címlapján, a cikk szerzője szerint a kínaiválogatottnak óriási a lemaradása az élmezőnnyel szemben.

A Peking Youth napilap nemcsak a válogatottat kritizálta, hanem a vetélytársakkal is foglalkozott: “Amerika és Ausztrália tovább fejlődött, szertefoszlottak a kínai remények, elúszott az olimpiai aranyesély”.

Vu Peng a világcsúccsal diadalmaskodó amerikai Michael Phelps mögött a második helyen csapott célba 200 gyorson, a másik kínai érmet pedig a harmadik helyen végző női 4×100-as vegyes váltó szerezte.

A médiumok többsége Zang Jadong szövetségi kapitányt teszi felelőssé a gyenge szereplésért. A szakvezető elismerte, hogy a felkészülés nem sikerült jól, ennek ellenére bízott az aranyéremben. A tréner azt is kiemelte, hogy Luo Xuejuan visszavonulása érzékenyen érintette a csapatot, a 100 méteres mellúszás olimpiai bajnoki címvédője szívbántalmak miatt januárban hagyta abba az úszást.