A Klik szerint nincs probléma, minden eszközt biztosítanak

Pedagógus munkában - illusztráció
Pedagógus munkában - illusztráció - © Fotó: Getty Images
Borsod-Abaúj-Zemplén – Az iskolák fenntartója szerint rendben indult a tanév, a pedagógusok viszont mást tapasztaltak.

Nemrég írtunk arról lapunkban, hogy a Klik által fenntartott állami iskolákban nem indult zökkenőmentesen a tanév. A Pedagógusok Szakszervezete megyei és miskolci képviselője számtalan problémáról számolt be. Ezzel kapcsolatban küldtük el kérdéseinket a Klik Miskolci Tankerületéhez, ahonnan pár napja kaptunk választ dr. László István tankerületi igazgatótól.

Csak írásban

A pedagógusok egyik panasza az volt, hogy az iskolák egyáltalán nem rendelkeznek pénzzel, ezért ha valamire szükségük van, azt a Klik-től írásban kell kérniük. Sokszor azonban hónapok telnek el, mire egy-egy szükséges eszközt megkapnak. Erre a felvetésre a következő választ kaptuk a tankerületi igazgatótól:

„Azokat az intézményi eszközigényeket, melyek eddig a tankerülethez beérkeztek, minden esetben teljesítettük. A Miskolci Tankerülethez nem érkezett olyan intézményi vagy szülői panasz, amely tanévkezdési nehézségekre, működési problémákra vonatkozna.”

Pénz nincs

Kérdeztük azt is, van-e már az iskoláknál valamennyi pénz sürgős kiadásokra? Ugyanis korábban szó volt arról, hogy az oktatási intézmények kártyát kapnak, mellyel sürgős kiadásaikat kiegyenlíthetik.

A válasz: „Az erre vonatkozó jogszabályok értelmében a köznevelési intézmények önálló gazdálkodással nem rendelkezhetnek. A sürgős kiadásokat a tankerület a lehető legrövidebb időn belül teljesíti”.

– Hegyi Erika –


Öt darab kréta egy hétre. „Ne írjatok sokat a táblára!”

Miskolc – A szülők és a pedagógusok is panaszkodnak. Nincs minden rendben az iskolákkal. tovább »

Vissza

Elegük lett a Klikből, olvasom a hírekben. Tudják, a Klik 2013-tól az állami iskolák fenntartója. Először azt hittem újabb fenntartóváltás következik, de aztán kiderült, azoknak az önkormányzatoknak van elegük a Klikből, melyek az elmúlt években vállaltál iskolájuk működtetését. Hegyi Erika jegyzete. tovább »

Tanévkezdés problémákkal – Iskolaviták két helyen Borsodban

Aszaló, Emőd – Két megyénkbeli településen is vitás helyzet alakult ki az iskolakezdésre. Aszalón tüntetés volt szerdán reggel az iskola előtt, aláírásokat gyűjtöttek, Emődön pedig a fenntartóváltás körül alakultak ki bonyodalmak. tovább »

hirdetés
hirdet�s