Friss hírek

2009.05.22. 15:28

Bemutatták Cannes-ban Heath Ledger utolsó filmjét

<p>Bemutatták pénteken a Cannes-i Filmfesztiválon az Oscar-díjas Heath Ledger utolsó filmjét, amelynek forgatás közben meghalt. Az ausztrál színész szerepét három barátja, Johnny Depp, Jude Law és Colin Farrel játszotta el 2008 januárjában történt halála után a "The Imaginarium of Doctor Panassus című alkotásban.</p>

"A filmet a Heath Ledger iránt érzett szeretet fejezte be" - mondta el Terry Gilliam rendező egy sajtótájékoztatón Cannes-ban. Az amerikai rendező elmondta, hogy a szinész hirtelen halála után azt gondolta a filmnek ezzel vége, de a körülötte lévő emberek biztatására sikerült megoldást találni.

A "fantasy moralitásjátékként" jellemzett filmben a Ledger által játszott szereplő egy tükrön keresztül álomvilágba kerül át. A szinész halálakor a valós világban játszódó jeleneteket már leforgatták, és csak az álomvilágos felvételek voltak hátra - mondta el a film producere az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. Samuel Hadida elmondta, hogy Gilliam egy hónapon keresztül dolgozott film átírásán, és az az ötelete támadt, hogy három másik színész játsza el Ledger le nem forgatott álomvilágos jeleneteit, mert tiszteletlenségnek érezte, hogy egy helyettesítőt válasszanak.

Heath Ledger 2008 januárjában halt meg véletlen gyógyszertúladagolásban New Yorkban, 28 évesen. Szerepét Johnny Depp, Jude Law és Colin Farrel játszotta el.

A filmet versenyen kívül vetítették le a Cannes-i Filmfesztiválon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!