A kivitelező meglepődött, hogy a kisújszállási elkerülőn feltárt hibákon

Nem tartja megalapozottnak a 4-es főút kisújszállási elkerülőjének kivitelezője azokat a hibákat, amelyekre hivatkozva a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő nem vette át az érintett útszakaszt. Azon pedig meglepődtek, hogy minderről a sajtón keresztül értesültek csak.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) pénteken közölte, hogy szakemberei több kirívó szabálytalanságot is találtak a 4-es főút kisújszállási elkerülő szakaszának műszaki átadás-átvétele közben. Így a balesetveszély miatt egyelőre nem engednek forgalmat az útszakaszra.

A kivitelező PT Kisújszállás Konzorcium a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében arról írt, az útszakasz átadás-átvételén a NIF által megbízott független mérnök igazolta a műszaki megfelelőséget. A NIF eddig nem jelzett aggályokat. Ráadásul múlt héten tárgyaltak, ahol a NIF szóban felajánlotta a teljes átvételt bizonyos feltételek mellett, amelyet a kivitelező azóta már teljesített. A konzorcium így nem érti, hogy milyen szakértők hiányosságai alapján tagadták meg az átvételt.
– Független HÍrügynökség –

 További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek