A kitartó munka eredménye Sajókazán

Akt.:
A szalagátvágás ünnepélyes pillanata
A szalagátvágás ünnepélyes pillanata
Sajókaza – Sajókazán is kiépült a szennyvízcsatorna-­hálózat.

„Ez a beruházás jelentős, történelmi mérföldkő településünk életében” – kezdte ünnepi beszédét Stefán László, Sajókaza polgármestere a csütörtökön megtartott „Sajókaza Község Szennyvízelvezetés és -tisztítás” című beruházás hivatalos zárórendezvényén. Kiemelte: egy hosszú folyamat végére értek, hiszen a település önkormányzata 2001-től folyamatosan pályázott a csatornázási beruházás forrásaira, mivel a szennyvízelvezető rendszer megvalósítása kizárólag a külső támogatás megítélésétől és mértékétől függött. Az évtizedes kitartó munka eredményeképpen 2011-ben a benyújtott projektjavaslatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásra alkalmasnak minősítette. A beruházás során megépült Sajókaza teljes szennyvízcsatorna-hálózata, valamint az ahhoz tartozó szennyvíztisztító telep: 4998 folyóméter bekötővezeték, 12936 folyóméter gravitációs gerincvezeték, 467 folyóméter nyomóvezeték, 2 darab hálózati átemelő és 766 darab bekötés.

Azt is megtudtuk, a beruházást teljes egészében az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjából nyert európai uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége pedig 847,70 millió forint. Riz Gábor országgyűlési képviselő és a kivitelező képviselőjének, Sztermen Péternek beszéde után az ünnepélyes szalagátvágással hivatalosan is átadták a beruházást.

ÉM-PA0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s